Yunan Sahil Güvenliği Türkiye’de karaya çıktı

MDN Editör

Geçtiğimiz Bodrum’un Akyarlar Mahallesi önlerinde, Yunan Sahil Güvenliğine ait bir bot başka bir botu kovalarken kameralara yansıyan Yunan Sahil Güvenliği’nin bu defa da Datça kıyılarında sınır ihlali yaptığı gözlemlendi.

İlginizi çekebilir:

Yunan Sahil Güvenliği Bodrum’da

Yunan Sahil Güvenlik

Muğla’nın yerel yayım arganlarından Karya Haber’in haberine göre, Bodrum’un Akyarlar Mahallesi’nde yaşanan kovalamacanın ardından, Yunan sahil güvenlik güçlerinin Türk karasularına kadar girdiğini gösteren yeni bir video ortaya çıktı. 6-7 gün önce Datça açıklarında kaydedilen bu görüntülerde, Yunan sahil güvenlik botunun Türk karasularını ihlal ettiği ve bir Zodiac botunu kovaladığı görülüyor. Videoda, Zodiac botundaki bir kişinin botu terk ettiği ve ardından bir Yunan askerinin bu bota binerek Yunan sahil güvenlik botuyla birlikte bölgeden uzaklaştığı kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan Yunanistan açıklaması

Öte yandan son bir haftada ikinci defa yaşanan sınır ihlali sonrası İç İşleri Bakanlığı tarafından da bir açıklama yayımlandı. Açıklamada;

“İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ile Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Sayın Christos Stylianides arasında bugün akşam saatlerinde, Yunan botlarının Türk karasularını ihlaliyle ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Yapılan görüşmede Bakan Sayın Yerlikaya, Yunan Sahil Güvenlik botlarının karasularımızı ihlal etmesinden duyulan rahatsızlığı ifade etti ve iyi komşuluk ilişkilerinin korunması için bu tür ihlallerin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Sayın Christos Stylianides, iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerine önem verildiğini, olayın siyasi bir yönü bulunmadığını, yaşanan ihlallerin tekrarlanmayacağını belirterek konuya ilişkin hemen inceleme başlatıldığını ve gelişmelerden Türk makamlarının bilgilendirileceğini ifade etti. Kamuoyuna saygıyla duyurulur,” ifadeleri kullanıldı.

Bunu Paylaşın