Yunan Sahil Güvenliği Türk balıkçı teknesine çarptı

MDN Editör

Yunan Sahil Güvenliği Ege Denizi’nde avlanan Türk balıkçıları taciz etmeye devam ediyor. Ege Denizi’ndeki uluslararası sularda ve Türk karasularında oltayla balık avlayan ve bu görüntüleri İlker Reis mahlasıyla sık sık sosyal medyada paylaşan balıkçı İlker Özdemir’i sık sık taciz eden Yunan Sahil Güvenliği bu defa Özdemir’in teknesine kasti şekilde çarparak ciddi anlamda hasar almasına ve Özdemir ile oğlu Efe Özdemir’in yaralanmasına neden oldu.

Özdemir’in sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde; Kızıl Elma adlı 12 metrelik teknesiyle balık avlamak için Zürafa Kayalıkları açıklarına giden Özdemir ve oğlunun karşılaştıkları Yunan Sahil Güvenlik botu tarafından tacize uğradıklarıİ ve botun balıkçı teknesine kasti olarak süratli bir biçimde çarptığı görülüyor.

Zürafa Kayalığı sularının 3 mili içinde gerçekleşen çarpışma sonrası teknesi su almaya başlayan Özdemir ve oğlu kendi imkânlarıyla suları boşaltmaya çalışırken daha sonra bölgeye gelen Sahil Güvenlik ekiplerinin, teknedeki camların kırılması nedeniyle yaralanan Özdemir ve oğluna ilk müdahaleyi yaptığı ve tekneyi 2 Sahil Güvenlik Botu’na yedekleyerek Gökçeada’nın Kaleköy Limanı’na çektikleri öğrenildi.

İlginizi çekebilir:

Yunan Sahil Güvenliği Türk balıkçıları taciz etti

yunan sahil güvenliği

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın