Yeni teknoloji, sektörü şekillendirecek

MDN MEDIA

İki büyük petrol şirketi, Amerikalı Chevron ve Fransız TotalEnergies, 20.000 psi (20K) teknolojisiyle ABD’nin Meksika Körfezi’nde daha fazla kullanılmamış hidrokarbon kaynağını ortaya çıkarmak için deniz altı rezervuar derinliklerine dalmak üzere kaynaklarını bir araya getirerek sektörün ilk ultra yüksek basınçlı projelerinden birinden petrol ve doğal gazı piyasaya sundu ve dünya çapında gelecekteki ultra yüksek basınçlı, yüksek sıcaklıklı keşiflerin geliştirilmesinin önünü açtı

Chevron’un Anchor projesi, 2019’da nihai yatırım kararına (FID) ulaşacak sektörün ilk yüksek basınçlı derin su geliştirme projesi ve ABD enerji sektörünün tarihindeki en büyük projelerden biri olarak görülüyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin Louisiana eyaletinin yaklaşık 225 km açığında, 1.500 metreden fazla suda yer alan saha, ABD’nin Meksika Körfezi’nin derin sularındaki Green Canyon Protraction Area’nın 807. Bloğunda yer alıyor.

Deniz seviyesinin 34.000 feet altına ulaşan rezervuar derinliklerinde 20.000 psi’ye kadar güvenli bir şekilde çalışabilecek yüksek basınç teknolojisinin sağlanmasında bir dönüm noktası olduğu belirtilen Anchor projesinden ilk petrol ve doğal gaz üretimi 12 Ağustos’ta başladı. Chevron, “türünün ilk örneği olan ve inovasyonla desteklenen” bu projenin, ABD merkezli oyuncunun dünyanın en düşük karbon yoğunluğuna sahip petrol ve doğal gazına ev sahipliği yaptığını düşündüğü Meksika Körfezi’nden daha fazla enerji çıkarılmasına yardımcı olduğunu iddia ediyor.

Kaynak:Offshore Energy

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın