Yeni Damen motoru AB sertifikası aldı

MDN MEDIA

Damen Shipyards, Damen deniz emisyon azaltma sistemi ile birleştirilmiş yeni tanıtılan motorunun AB aşama V sertifikası aldığını duyurdu

Damen Sustainable Solutions tarafından dahili olarak tasarlanan Damen D16 deniz motoru ve son işlem sistemi, emisyonları azaltmak ve güç verimliliğini artırmak için geliştirildi. Motor, römorkörler, iş tekneleri, yüksek hızlı tekneler ve mavnalar dahil olmak üzere bir dizi gemi için uygundur ve yeni gemiler ve yenilemeler için kullanılabilir.

Motor Volvo Penta D16 IMO II’ye dayanıyor. Yakıt tasarrufludur, SOx, NOx, CO2 azaltma sistemlerine sahiptir ve daha fazla emisyon azaltımı sağlayan hidrojene bitkisel yağ (HVO) ile çalışabilir.

AB Aşama V motor sertifikasyon süreci Hollanda’nın Harlingen kentindeki Volvo Penta bayisi Haisma ile birlikte tamamlandı. Damen yaptığı açıklamada, artık müşterilerine AB Aşama V, ultra düşük emisyonlu gemi (ULEV) ve IMO Tier III düzenlemelerinin gerekliliklerini karşılayan ve HVO100, EN590, ISO8217 – DMA yakıtı ile sertifikalandırılmış kanıtlanmış bir emisyon azaltma sistemi sunabileceğini söyledi.

Damen Sürdürülebilir Çözümler Satış ve Operasyon Müdürü “Damen deniz emisyon azaltma sistemi ile işbirliği içinde motorun titiz ve kapsamlı testleri ekip tarafından gerçekleştirildi. AB Aşama V sertifikasyon ödülü memnuniyetle karşıladığımız ve Damen olarak gurur duyduğumuz bir ödül oldu. Gelecek ne getirirse getirsin, dünyanın her suyunda müşterilerimize daha fazla verimlilik ve esneklik sunmamızı sağlıyor” açıklamasında bulundu.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın