Yantian Express Barselona’da biyoyakıt depoluyor

MDN MEDIA

Hapag-Lloyd konteyner gemisi Yantian Express, Cebelitarık merkezli yakıt tedarikçisi Peninsula tarafından IMO II bunker tankeri Aalborg kullanılarak gerçekleştirilen bir yakıt ikmali sürecinde biyoyakıt ile beslendi

7,506 TEU’luk konteyner gemisi, kullanılmış yemeklik yağdan elde edilen ISCC AB sertifikalı sürdürülebilir bir biyoyakıt olan 2,200 ton B30 VLSFO aldı.

3,522dwt’lik yakıt ikmal tankeri Aalborg, Avrupa’da birkaç ay içinde yürürlüğe girecek olan katı yeni FuelEU Denizcilik düzenlemeleri öncesinde biyoyakıt tedarik kapasitesini artırmak amacıyla bu yılın başlarında Peninsula tarafından satın alındı.

Aalborg’un Peninsula’nın Barselona’daki yakıt ikmal tesislerine eklenmesi, Batı Akdeniz’de daha sürdürülebilir yakıt tedarik edilmesini sağlıyor. Akaryakıt şirketi, liman otoritesiyle olan yakın çalışma ilişkisinin ve alternatif yakıtlara verdiği desteğin, geleneksel yakıtların yanı sıra daha fazla biyo-karışımın kullanıma sunulmasına yol açtığını söyledi.

Sertifikalı sürdürülebilir yakıtlar, armatörlerin ve operatörlerin Ocak ayından itibaren FuelEU Denizcilik düzenlemelerine uymalarını sağlayacak. Ayrıca AB Emisyon Ticareti Sistemi kapsamında avantajlar sağlayacak ve bireysel gemilerin karbon yoğunluğu göstergesi (CII) derecelendirmelerini iyileştirecek.

Kaynak: Ship&Offshore

Bunu Paylaşın