X-Press Feeders gemisi Pasifik Okyanusu Tersanesi’ne doğru yola çıktı

MDN MEDIA

Bu yılın başlarında, X-Press Feeders’ın 2021 yılında sözleşmeye bağladığı yeni inşa gemisi 1.170TEU Eco Umande, çift yakıtlı operasyon için güçlendirilmek üzere New Dayang tersanesinden doğrudan Pacific Ocean (Zoushan) Engineering’e gitti.

Üç aylık bir çalışma döneminin ardından Haziran ayında Pacific, metanol için tamamen yenilenmiş yeni gemiyi teslim etti. MAN Energy Solutions 5S50ME metanol kurulumu, yakıt beslemesi için paslanmaz çelik borular da dahil olmak üzere bir metanol yakıt sistemi içeriyordu. X-Press Feeders daha sonra ilk çift yakıtlı gemisini Singapur Limanı’nda yeşil metanol ile yakıt ikmali yaptı.

Genellikle metanol için yenilenen bileşenler arasında motora daha fazla yakıt sağlamak üzere ayarlanan yakıt enjektörleri, tanklar ve yakıt besleme valfleri de yer alıyor. Düşük parlama noktasına sahip ve tutuşmaya eğilimli olan yakıtı korumak için mevcut yakıt tanklarına iç koferdamlar takılması gerekiyordu. Gemi Rotterdam’da konuşlanacak ve Kuzey Avrupa, Baltık Denizi ve İskandinavya arasındaki rotalarda çalışacak. Gemi 14 yeni X-Press Feeders gemisinden ve New Dayang’da inşa edilecek dört gemiden biri.

Kaynak: Shiff&Hafen

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın