Woodside enerji dönüşümü ile büyüyor

MDN MEDIA

Avustralyalı enerji şirketi Woodside, OCI Clean Ammonia Holding’in %100’ünü ve Beaumont, Teksas’ta yapım aşamasında olan 1,1 milyon metrik ton (mtpa) düşük karbonlu amonyak projesini yaklaşık 2,35 milyar dolar karşılığında satın almak için bağlayıcı bir anlaşma imzaladı

Dünyanın ilk büyük ölçekli, düşük karbon yoğunluklu hidrojen bazlı sıfırdan amonyak tesisi olarak tanımlanan projenin mühendislik aşamasına 2021’in sonlarında, inşaatına ise Aralık 2022’de başlandı. Tesisin ilk amonyağı 2025 yılında üretmesi bekleniyor.

Karbon tutma ve depolama (CCS) işlemlerinin başlamasını takiben, karbon tutma ve depolama ile eşleştirilmiş doğal gazdan elde edilen daha düşük karbonlu amonyak üretiminin 2026 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Azot ve düşük karbonlu hidrojen hammaddesinin öncelikle Linde’den temin edileceği hammadde ve CCS kapasitesine yönelik anlaşmalar yürürlüktedir. Linde hammadde tesisi şu anda yapım aşamasında olup, 2026 yılı başlarında tamamlanması hedefleniyor. Tamamlanmadan önce, proje için erken hammadde tedariki, Körfez Kıyısı’ndaki mevcut kapasiteden Linde de dahil olmak üzere birden fazla tedarikçiden sağlanacak.

CCS hizmetleri Linde’ye ExxonMobil tarafından sağlanacak ve 2026 yılında kullanıma sunulması bekleniyor.

Proje başlangıçta geleneksel amonyak müşterilerini hedefleyecek ve CCS faaliyete geçtiğinde Avrupa ve Asya’daki düşük karbonlu amonyak müşterilerini hedefleyecek.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın