Wintershall Dea enerji varlıklarını devrediyor

MDN MEDIA

Danimarka’nın karbon ayak izini azaltma çabalarının yanı sıra enerji üretimi, tedariki ve tüketimi ile ilgili görevlerden sorumlu olan Danimarka Enerji Ajansı (DEA), dört ruhsatın el değiştirmesine onay verdi ve Alman Wintershall Dea’nın portföyünden ayrılarak Londra’da listelenen Harbour Energy’ye ait hidrokarbon ve CO2 cephaneliğinin bir parçası haline geldi

Harbor Energy, Wintershall Dea ile iş birliğini tamamlama sürecinde olup, Alman oyuncunun Norveç, Arjantin, Almanya, Meksika, Cezayir, Libya (Wintershall AG hariç), Mısır ve Danimarka’daki (Ravn hariç) üretim ve geliştirme varlıkları ve arama haklarının yanı sıra karbon depolama ruhsatlarından oluşan tüm E&P işini devralmasını sağlıyor.

Danimarka Enerji Ajansı’na göre, Harbor Energy artık iki hidrokarbon ruhsatı ve iki CO2 depolama ruhsatındaki mülkiyet paylarını, bu ruhsatların dolaylı devrinin onaylanmasıyla birlikte kendi bünyesine katabilecek.

Sonuç olarak, 4/95 (Nini), 16/98 (Cecilie), C2023/01 (Iris) ve C2024/01 (Greenstore) izinleri artık Harbour’un Danimarka varlıklarının bir parçası olacak. Bunlardan ilk ikisi hidrokarbon arama ve çıkarma, sonuncusu ise CO2 depolama izinleri. Iris lisansı Kuzey Denizi’ndeki yeraltı CO2 depolamasını kapsarken, Greenstore izni Gassum’daki karada CO2 depolama araştırması için.

Wintershall’ın Nini’deki yüzde 42.857, Cecilie’deki yüzde 43.590 ve CO2 izinlerindeki yüzde 40 hissesi Harbor Energy’ye devredildi. Danimarka Enerji Ajansı’nın verilerine göre, INEOS grubu CO2 izinlerinin yüzde 40’ının yanı sıra hidrokarbon izinlerinin geri kalanına, Nordsøfonden ise kalan yüzde 20’sine sahip. INEOS hidrokarbon izinlerini ve Iris’i işletirken, Greenstore’un işletmeciliği Wintershall Dea’dan Harbour Energy’ye devredildi.

Ancak, mülkiyet değişikliğinin onaylanması, Harbour’un izin yükümlülükleri için garanti vermesi ve Wintershall’un iki eski sahibi BASF ve LetterOne’dan hidrokarbon izinleriyle ilgili uzlaşma maliyetleri için yan sorumluluk beyanları sunması şartına bağlı.

Kaynak: Offshore Energy

Bunu Paylaşın