Wilson Sons, 5 yıllık kontrat imzaladı

MDN MEDIA

Brezilyalı bir liman hizmetleri operatörü Wilson Sons, Brezilya’nın önde gelen çokuluslu madencilik ve lojistik operatörü Vale S.A.’ya ait yedi gemiye, bu gemileri Santos Limanı’ndaki Guarujá’daki Wilson Tersanesi’ne yanaştırmak için yapılan beş yıllık sözleşmenin bir parçası olarak hizmet verecek

Beş römorkör ve iki feribottan oluşan gemiler, sözleşme kapsamında Wilson Sons tarafından istihdam edilen 60 uzman personel tarafından planlı bakıma tabi tutulacak. Bu bakıma gövde ve tankların bakımı ve boyanması, tankların temizlenmesi, yapısal onarımlar, sökme ve vana testleri de dahil olacak.

Vale’nin yedi gemisi şu anda Rio de Janeiro’nun güneyinde bulunan Mangaratiba’daki Guaíba Adası Terminali ile Itaguaí’deki Companhia Portuária Baía de Sepetiba terminalinde bulunuyor ve demir cevheri taşıyan gemilerin yanaşma ve ayrılma işlemlerine yardımcı oluyor.

Wilson Sons’a göre, planlanan bakım programı Vale’ye tahmini yüzde 67 yakıt tasarrufu, daha fazla sürdürülebilirlik ve operasyonel verimlilik sağlayacak. 18 Temmuz’da yanaşan Guaíba römorköründe çalışmalar çoktan başladı. Moatize, Mutuca, Alegria ve Fazendão römorkörleri ve feribotlar (Vale Mangaratiba ve Vale Sahi) yıl sonuna kadar takip edilecek.

Ocak-Haziran ayları arasında tersanelerinde 12 adet planlı gemi bakımı gerçekleştirildiğini ve yıl sonuna kadar 20 adet daha yanaşma planlandığını belirten Wilson Sons, 2024 yılının bir önceki yıla göre sağlanan yanaşma hizmetlerinin toplam sayısında yüzde 33’lük bir artış olacağını öngörüyor.

Kaynak: Ship&Offshore

Bunu Paylaşın