Wilhelmsen rüzgar enerjiyle çalışan gemi inşa edecek

MDN İstanbul
Wilhelmsen Grubu’na bağlı Wallenius Wilhelmsen şirketi günümüzün en modern gemilerine kıyasla yüzde 90’a kadar daha az emisyon yayması planlanan rüzgar enerjisiyle çalışan bir Saf Otomobil ve Kamyon Taşıyıcısı inşa edecek.

Orcelle Wind ismi verilen Ro-Ro gemi tasarımı için 2022 yılının ortasına kadar bir tersane ile 2025 yılına kadar açık denizlerde seyir edecek bir gemiyi teslim etmesi üzerine sözleşme imzalanması planlanıyor.

İlginizi çekebilir:   MOL, rüzgârla kömür taşıyacak

Hazırlanmasında Wallenius Marine tarafından tasarlanan Oceanbird konseptinden yararlanılan geminin gelişiminde Wallenius Wilhelmsen’in Ro-Ro deneyiminden yola çıkılarak konsepti ileri taşıyacak kapsamlı bir uygulanabilirlik değerlendirilmesi yapılacak.

Orcelle Wind, spesifik tasarımları tamamlanırken aşağıdaki özelliklere göre geliştirilecek;

  • 7 bin araçlık toplam kapasite,
  • Arabalara ek olarak ağır makine ve dökme yük taşıma kabiliyeti,
  • Yaklaşık 220 metre uzunluk ve yaklaşık 40 metre genişlik,
  • İlave güç sistemi ile artırılabilen yelken altında 10-12 knot hız.

Geminin tasarım süreci tamamlandıktan sonra Wallenius Marine tarafından tersaneler arasında küresel çapta bir ihale açılacak ve en iyi teklifi veren şirket geminin inşasını üstlenecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın