Washington Limanları devlet fonu aldı

MDN MEDIA

view of harbor at sunset in Jiangyin,China.

Washington’daki karbon emisyonlarını azaltma yönünde önemli bir adım olarak eyalet, operasyonlarını elektriklendirmek için on bir limana 26,5 milyon dolar tahsis etti

Bu yılki ödüller, 2023 yılında oluşturulan ve Washington’ın İklim Taahhüt Yasası tarafından finanse edilen Liman Elektrifikasyon Hibe Programı ile bir ilk.

2023-2025 iki yıllık dönemi için eyalet, liman elektrifikasyon hibeleri için toplam 26,5 milyon dolar ayırdı.

Rekabetçi program, eyaletteki 75 kamu limanının hepsine açıktı. Eyaletteki kirliliğe en büyük katkıda bulunan sektör olarak tanımlanan ulaşım sektöründeki karbon emisyonlarını azaltmak için daha büyük bir programın parçası.

Anacortes, Bellingham, Benton, Edmonds, Everett, Friday Harbor ve Seattle limanları tarafından başlatılan kıyı güç projeleri de dahil olmak üzere on bir liman projesi fonlanmak üzere seçildi. Northwest Seaport Alliance ayrıca kıyı güç planlaması için 2,6 milyon dolar aldı.

Ek olarak, Ridgefield Limanı elektrikli araç şarj cihazları için 1,2 milyon dolar alırken, Kalama Limanı elektrikli tekne iskelesi için 1,4 milyon dolar aldı.

Özellikle, hibeler esas olarak belirli türlerde faaliyetlere odaklanan projeleri içeriyor:

  • Gemi operasyonları için gemide yanmalı motorlar yerine rıhtımda temiz elektrik enerjisi kullanımına izin veren kıyı gücü inşa etmek;
  • Elektrikli araç şarj cihazları kurmak ve kargoyu liman tesislerinde gemilere ve gemilerden taşımak için nakliye kamyonları dahil olmak üzere elektrikli araçlar satın almak.
  • Bu projeler toplu olarak önümüzdeki 10 yıl içinde sera gazı emisyonlarını 140.000 metrik tondan fazla azaltmayı planlıyor.

Daha önce, Bellingham Limanı operasyonları için yenilenebilir enerji kullanarak sera gazı emisyonlarını yıllık yaklaşık yüzde 86 oranında azaltma hedeflerini açıklamıştı.

Seattle Limanı, Seattle’da ana liman olarak bulunan tüm kruvaziyer gemilerinin yüzde 100’ünün kıyı gücü kullanabilmesini ve kıyı gücünü kullanmasını bağımsız olarak şart koşan ABD’deki ilk liman oldu. Seattle Limanı Komisyonu tarafından 11 Haziran 2024’te kabul edilen emir, 2027 kruvaziyer sezonunda yürürlüğe girecek.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın