Wärtsilä’dan tedarik anlaşması

MDN MEDIA

Wärtsilä, Eidesvik açık deniz platform tedarik gemisi (PSV) Viking Energy’nin 2026 yılında amonyak yakıtlı işletime dönüştürülmesi için yeni bir Wärtsilä 25 motoru, eksiksiz bir yakıt gazı tedarik sistemi ve egzoz gazı son arıtması dahil olmak üzere ekipman tedarik edecek

Yakıt olarak yeşil amonyak kullanılması halinde, bu yükseltme sera gazı emisyonlarını gerçek anlamda yüzde 100’e varan oranda azaltacak. Wärtsilä’nın kendi araştırmasına göre bu, düşük karbonlu fosil yakıtlar kullanılarak elde edilebilecek yüzde 27’ye varan emisyon azaltımına kıyasla önemli bir yükseltme.

Ancak amonyak, ciddi güvenlik endişeleri olan karmaşık bir yakıttır. Yanma sırasında egzozun çok daha büyük bir bölümünü oluşturan NOx’i gidermek için güçlendirilmiş bir son işlem süreci gerektiriyor. Wärtsilä’nın kızaklar üzerinde çeşitli amonyak tedarik bileşenlerini içeren AmmoniaPAC sisteminin yanı sıra, gemi ayrıca bir sızıntı durumunda amonyağı hızla yakmak için tasarlanmış bir Wärtsilä Amonyak Salınımını Azaltma Sistemi (WARMS) ile donatılacak.

Kaynak: Ship&Offshore

Bunu Paylaşın