Wärtsilä, dört MR kimyasal tankerini yenileyecek

MDN MEDIA

Önde gelen deniz teknolojisi grubu Wärtsilä, New York merkezli International Seaways’in sahip olduğu ve işlettiği dört Orta Menzilli (MR) kimyasal tankere EnergoFlow ve EnergoProFin tahrik sistemlerini tedarik edecek

Cihazlar, geminin mevcut Wärtsilä c.p. pervane sistemlerini yükseltmek için kullanılacak ve tahmini yüzde 5 yakıt tasarrufu sağlayacak.

Hepsi 2007 yılında inşa edilen 47.000 dwt’lik dört tanker, 2024 yazından itibaren planlanan kuru havuzlar sırasında Wärtsilä sistemleriyle donatılacak. Bu dört gemi;

  • Seaways Galle
  • Seaways Gatun
  • Seaways Hercules
  • Seaways Huron


Dört kimyasal tanker, EnergoFlow sistemi ile donatılan ilk Ice-Class 1AFS gemileri olma özelliğini taşıyor.

ABD’li gemi sahibi, her bir geminin yakıt tüketimini azaltarak karbonsuzlaştırılmış operasyonlara yönelik eylemlerini güçlendireceğini ve Karbon Yoğunluğu Endeksi (CII) gerekliliklerini karşılamaya devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın