Vopak, Avustralya’da CO2 ithalat terminali kuracak

MDN İstanbul

Merkezi Hollanda’da bulunan Vopak, Avustralya’nın Kuzey Bölgesi Hükûmeti ile Darwin şehrinde, CO2 ithalat terminali kurulması için Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı

CO2 ithalat terminali, karbondioksitin ithalatını, depolanmasını ve dağıtımını ortak bir kullanıcı tesisi olarak yönetmek üzere tasarlanacak. İthal edilen CO2, kalıcı bir yeraltı depolama tesisine aktarılmadan önce büyük tanklarda depolanacak veya kullanım için geri dönüştürülecek.

Avustralya Kuzey Bölgesi Başbakanı Eva Lawler, “Bu proje, Kuzey Bölgesi’nin 2030 yılına kadar 40 milyar dolarlık bir ekonomi hedefine ve 2050 yılına kadar net sıfıra geçişimize katkıda bulunuyor. Bu anlaşma, Vopak’ın dünya çapında enerji dönüşümünü hızlandırmak için altyapı çözümleri geliştirme konusundaki küresel uzmanlığından yararlanmaktadır” dedi.

Vopak Terminals Avustralya Genel Müdürü Paul Kanters, “Vopak yaklaşık 20 yıldır Darwin şehri yakınlarındaki East Arm’da enerji güvenliğine ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunuyor. Bu proje sadece büyümeye olan bağlılığımızı göstermekle kalmıyor, aynı zamanda hem Kuzey Bölgesi hem de Avustralya için karbonsuzlaştırma hedeflerinde bir rol oynamaya da katkıda bulunuyor” ifadesini kullandı.

İlginizi çekebilir:

Woodside enerji dönüşümü ile büyüyor

Bunu Paylaşın