Vitol’ün filo büyütme programı

MDN MEDIA

Enerji ve emtia şirketi Vitol, “kapsamlı bir kuru havuz programı” sayesinde Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) 2030 hedefini karşılama yolunda “yolda” olduğunu açıkladı

Bu yıl filo kuru havuz programının bir parçası olarak, dört çok büyük gaz taşıyıcısı (VLGC) yükseltildi ve bu yıl dört gemi daha bu işlemden geçecek.

Gövdeler, sürtünmeye neden olabilecek tüm döküntüleri temizlemek için tüm yanaşma yerlerinde kapsamlı bir şekilde patlatıldı ve birinci sınıf anti-fouling boya uygulandı. Vitol’e göre, bunun tek başına etkisi önemli ve veriler, Aralık 2023’te yeniden boyanan gemilerden birinde verimlilikte artış olduğunu gösteriyor.

Ayrıca, her gemiye pervanelerde iyileştirmeler de takıldı; itici verimliliği artırmak için kıç girişini optimize eden bir ön girdap statörü olan EnergoFlow ve pervaneyle birlikte dönen kanatçıklara sahip enerji tasarruflu bir pervane kapağı olan EnergoProFin.

Vitol, yakın zamanda nakliye şirketi Vitol International Shipping aracılığıyla, İngiltere merkezli Avenir LNG şirketiyle yaptığı kiralama anlaşması ve Çin’in Nantong kentindeki CIMC Sinopacific Offshore & Engineering (CIMC SOE) tersanesine verdiği siparişle üç adet LNG yakıt ikmal gemisini güvence altına aldı.

Geçtiğimiz yıl, Vitol dünya çapında 17 milyon tondan fazla LNG ticareti yaptı. Şirket, yan kuruluşu ViGo bioenergy aracılığıyla biyo-LNG altyapısına yatırım yapıyor ve ayrıca yan kuruluşu Vitol Bunkers aracılığıyla bunker yakıtları sağlıyor.

Bu yılın başlarında, Vitol Bunkers, Singapur’da ilk B30 biyoyakıt karışımı teslimatını tamamlamak için yeni inşa edilmiş özel bunker mavnası Marine Future’ı faaliyete geçirdi. Gemi, şirketin Asya’daki biyoyakıt tedarikini genişletme planlarının bir parçası.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın