USS John C. Stennis’in onarımının tamamlanması beş yıldan fazla sürecek

MDN MEDIA

ABD Donanması’nın Nimitz sınıfı nükleer enerjiyle çalışan uçak gemisi USS John C. Stennis’in (CVN 74) Virginia’daki Newport News Shipbuilding’de yapılacak olan orta ömür revizyonu ve yakıt ikmalinin tamamlanması artık yaklaşık beş buçuk yıl sürecek – başlangıçta planlanandan 14 ay daha fazla

Geminin RCOH (Yakıt İkmal Kompleksi Revizyonu) çalışmaları 2021 yılında başlamıştı ve Ağustos 2025’e kadar tamamlanması bekleniyordu. Ancak tamamlanma tarihi şimdi Ekim 2026’ya ertelendi.

USN’ye göre, geminin yükseltilmesi ve yakıt ikmalindeki gecikme, uçak gemisi USS George Washington’un (CVN 73) kuru havuzlama ve teslimatını geciktiren ve COVID-19 salgını nedeniyle kısıtlamalarla daha da kötüleşen tersanenin işgücü ve malzeme kıtlığıyla ilgili sorunlardan kaynaklanıyor.

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın