Umman’daki proje için KBR seçildi

MDN MEDIA

Shell, Umman’ın Duqm kentindeki Blue Horizons düşük karbonlu hidrojen ve amonyak projesi için KBR’nin amonyak sentez döngüsü teknolojisini seçti

Sözleşme şartları uyarınca KBR, Shell’in mavi hidrojen teknolojisi ile üretilen hidrojeni kullanan günde 3.000 metrik ton amonyak tesisi için lisanslı tescilli mühendislik tasarımı sağlayacak.
Umman 2022 yılında, 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefini açıklamış ve yerel enerji karışımında fosil yakıt kullanımını azaltmaya başlamıştır. Ülke, 2030 yılına kadar yılda en az 1 milyon ton, 2040 yılına kadar 3,75 milyon ton ve 2050 yılına kadar 8,5 milyon ton yenilenebilir hidrojen üretmeyi hedefliyor.
Bu arada KBR, Temmuz ayında Kuveyt Petrol Şirketi ile 2050 yılına kadar 17 GW yenilenebilir enerji ve 25 GW yeşil hidrojen üretimine yönelik ülke çapında bir “ana plan” geliştirilmesi için bir danışmanlık sözleşmesi imzaladı.

Sözleşme şartları uyarınca KBR, güç depolama kapasitesiyle birlikte rüzgar ve güneş enerjisinin konuşlandırılması için aşamalı bir strateji geliştirmek üzere danışmanlık hizmetleri sağlayacak. Yenilenebilir enerji kapasitesi, dahili endüstriyel kullanımın yanı sıra ihracat amaçlı yeşil hidrojen üretimi ile bağlantılı olacak.

KBR’nin bir pazar analizi, tekno-ticari fizibilite çalışmaları ve Kuveyt vatandaşlarının eğitimini geliştirmesiyle birlikte çalışmanın önümüzdeki 18 ay boyunca gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Kaynak: Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın