Ümit Leblebici: TEB 10 ayda 17 bin yeni iş fikrini destekledi

MDN İstanbul

TEB’in ocak ayında başlattığı “Girişim Bankacılığı”nın süreç içerisinde geldiği yer ve 10 aylık süreçte yapılan çalışmalar, TEB Genel Müdürü Leblebici’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda paylaşıldı.
Leblebici, “Finansal ve finansal olmayan ürün ve hizmetlerimizle girişimcileri destekliyoruz. Böylece parlak iş fikirlerini ekonomiye kazandırırken, TEB olarak Girişim Bankacılığı ile yeni başarılara imza atıyoruz. Amacımız geleceğin KOBİ’lerini yaratmak. Bir şirketin başlangıcından büyümesine kadar her evresinde onların yanında olmak istiyoruz” diye konuştu.
KOBİ’lere sundukları finansal ve finansal olmayan ürün ve hizmetleri girişimcilere özel olarak sil baştan kurguladıklarını dile getiren Leblebici, “Müşteri temsilcilerimize girişimcinin dilinden anlayacak şekilde eğitimler veriyoruz. Yine girişimcinin dinamiklerini göz önünde bulunduran özel bir kredilendirme mekanizması kurduk. Kurumsal, KOBİ, esnaf ölçeğindeki firmaları analiz etmekte kullandığımız yöntemler, girişimciyi kredilendirmekte yetersiz kalacaktı. Bu nedenle, kredilendirmede karar verme sürecine girişimcinin projesini de dahil ettik. Yani kredilendirme de, girişimcinin iş fikrinin potansiyeli de kredi değerlendirme sürecine önemli hale geldi” değerlendirmesinde bulundu.
Ümit Leblebici, girişimcinin ödeme gücü ve vadesini de dikkate alarak özel finansman seçenekleri, masrafsız bankacılık işlemleri sunduklarını hatırlattı.

Bunu Paylaşın