Ukrayna Novorossiysk’e drone ile saldırı düzenledi

MDN MEDIA

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın 03. 07. 2024 Çarşamba sabahı Novorossiysk limanına bir insansız hava aracı saldırısı düzenlediğini doğruladı

Novorossiysk, Karadeniz’in kuzeydoğu köşesinde, Ukrayna kontrolündeki kıyı şeridinden yaklaşık 350 deniz mili uzaklıkta büyük bir ticari liman. Geçtiğimiz yıl boyunca, Ukrayna’nın insansız hava araçları ve füze güçleri tarafından defalarca saldırıya uğrayan Rus Donanması’nın Karadeniz Filosu için güvenli bir sığınak haline geldi. Ukrayna birlikleri 2022’de işgalin başlamasından bu yana tahminen 15 Rus gemisini imha etti ya da hasar verdi ve Karadeniz Filosu’nun hayatta kalan gemileri Novorossiysk’in göreceli güvenliği lehine Kırım’daki ana üslerini terk etti.

Liman yüzer bariyerler, dalgıç tespit birimleri (dolphin pens), helikopter savaş gemileri ve kıyı bataryaları ile yoğun bir şekilde savunulmaktadır. Bu savunmaya rağmen Ukrayna, geçmişte Rus savaş gemilerine karşı başarıyla kullandığı uzun menzilli insansız hava araçlarıyla limana saldırmaya devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, kuvvetlerinin Çarşamba sabahı erken saatlerde Novorossiysk’e yaklaşan iki Ukrayna drone botunu tespit ederek imha ettiğini söyledi. Yerel belediye başkanı Andrei Kravchenko’ya göre rapor edilen hasar iki binaya hafif darbelerle sınırlı kaldı.

Kravchenko önlem olarak bir sahil setine erişimi kapattı ve bir hava saldırısı uyarısı yayınladı. Yetkililer bölge sakinlerine denizden uzağa bakan bir odaya sığınmalarını ve pencerelerden uzak durmalarını tavsiye etti.

Ukrayna saldırının sorumluluğunu üstlenmediği gibi Rus varlıklarına herhangi bir zarar verildiğini de bildirmedi.

Novorossiysk’e ulaşan son insansız hava aracı saldırısı 17 Mayıs’ta, cephe boyunca Rus hedeflerine fırlatılan tahmini 100 hava ve su üstü insansız hava aracından oluşan büyük bir dalganın parçasıydı.

Bunu Paylaşın