UK Boats 4 milyonluk sözleşmeye imza attı

MDN MEDIA

Gemi onarım uzmanı UK Docks, yeni küçük iş tekneleri filosuna servis ve bakım yapmak için İngiltere Kraliyet Donanması ile 4 milyon sterlin değerinde bir sözleşme imzaladı

İngiltere Savunma Bakanlığı’nın ‘Proje Vahana’sının bir parçası olan 38 iş teknesinin bakımı ve servisi, UK Docks tarafından Portsmouth Limanı’ndaki Gosport ve Devon’daki Cremyll tesislerinde yapılacak. Operasyonlar, iki yıllık sözleşme süresince şirketin Hampshire’daki Gosport üssünden denetlenecek.

Sadece bir ay önce teslim edilen gemiler Atlas Electronick UK tarafından tasarlanıp inşa edildi ve İngiltere Kraliyet Donanması tarafından 45 milyon sterlin karşılığında satın alındı. Her gemide 350hp ile 1000hp arasında değişen iki adet Yanmar deniz dizel motoru ve HamiltonJet Blue Arrow kontrol sistemine sahip bir tahrik sistemi bulunuyor.

Standartlaştırılmış filoya yapılan yatırım, tutarlı onarım ve yedek parça bulunabilirliğini sağlayarak UK Docks’un gerekli tüm çalışmaları hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirmesini sağlamayı amaçlıyor.

Gemiler, lojistik destek, subay eğitimi, hidrografik araştırma ve yolcu taşımacılığı sağlayarak İngiliz limanlarından ve deniz yüzey gemilerinden işletilecek. Gemiler, dalış desteği, Dartmouth’daki Britannia Kraliyet Deniz Koleji’nde eğitim, gelecekteki mayın savaşları ve gemiden kıyıya personel taşıma gibi çeşitli görevlerde İngiliz ordusuna destek sağlayacaklar.

UK Boats daha önce beş İngiltere Kraliyet Deniz Kuvvetleri gemisine (HMS Medway, HMS Spey, HMS Forth, HMS Trent ve HMS Tamar) ve deniz buzkıranı HMS Protector’a bakım hizmetleri sağlamak için sözleşme kazanmıştı.

UK Docks, Tyneside, Teesside, Hampshire ve Plymouth dâhil olmak üzere Birleşik Krallık genelinde birden fazla tersaneye sahip.

Kaynak: Ship&Offshore

ETİKETLER: , , , ,
Bunu Paylaşın