UHL Fable vaftiz edildi

MDN MEDIA

Hamburg merkezli United Group’un bir parçası olan Alman United Heavy Lift (UHL), Hamburg Limanı’ndaki Elbphilharmonie konser salonunun yakınındaki Baakenhöft Terminali’nde düzenlenen bir törenle en yeni çok amaçlı ağır yük gemisine adını verdi

Tören, 13,402dwt ağırlığındaki geminin Şanghay’daki CSSC Hudong Tersanesi’nden ilk seferini tamamlamasının ardından gerçekleşti. UHL’nin F900 Eco-Lifter serisinin 19 numaralı yeni gemisi, Danimarkalı rüzgar enerjisi şirketi Vestas Wind Systems için ilk kara rotor kanadı yükünü taşıdı.

Bu sınıftaki gemiler, NOx emisyonlarının yüzde 95’inin yıkandığı IMO Tier III sertifikalı ana motor da dahil olmak üzere bir dizi sürdürülebilir özelliğe sahiptir. Dizel partikülleri katalitik konvertörlerde yakılıyor. Gemide 450 ton emniyetli çalışma yüküne sahip iki vinç bulunuyor.

Ekonomik UHK Fable 12 knot hızda 10 ton, 15 knot hızda ise 21 ton yakıt yakıyor. Kardeş gemisi UHL Fresh gibi bu gemi de biyodizel kullanabiliyor. UHL, ortalama yaşı sadece üç yıl olan F900 Eco-Lifter filosunun, ağır yük sektöründeki diğer filolardan yüzde 30-50 daha düşük karbon ayak izine sahip olduğunu iddia ediyor.

Yeni gemiye armatörün eşi Nora-Katrin Rolner tarafından isim verilirken 400 davetli kutlama törenine katıldı.

Kaynak: Schiff&Hafen/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın