UAB-Online, dijital CDNI belgeleri geliştiriyor

MDN İstanbul

UAB-Online, Avrupa içi sularda tanker taşımacılığında kullanılan CDNI belgelerine 1 Temmuz’da gelen güncellemeye şirketlerin uyum sağlamalarını kolaylaştıracak dijital bir yöntem geliştirdiğini açıkladı

Ren Nehri ve Avrupa iç sularında seyrüsefer sırasında oluşan atıkların toplanması, depolanması ve kabulüne ilişkin Sözleşme (CDNI), özellikle uçucu organik bileşiklerin (VOC’ler) ve diğer zararlı maddelerin salınımı nedeniyle hava kirliliği, ekosistem hasarı ve koku rahatsızlığı gibi tankerlerin açık havada gazdan arındırılmasıyla ilgili çevresel sorunları ele almayı amaçlıyor.

UAB-Online CEO’su Hans Bobeldijk, “Açık havada gaz çıkışını önlemek çevre için önemlidir. İlk adımlar atıldı, ancak yeni kuralların boşaltma onayını daha karmaşık hâle getirdiğini görüyoruz, bu da insan hatalarına ve uygulayıcı kurumlar, mavnalar ve terminal operatörleri arasında tartışmalara yol açıyor. Bu nedenle, yeni CDNI boşaltma beyanının kolay, hatasız ve tartışmaya yer bırakmayacak şekilde doldurulmasına yönelik dijital bir yöntem geliştirmek için önemli devlet kurumlarıyla işbirliği yaptık” ifadelerini kullandı.

Beş sorudan oluşan dijital CDNI, aynı zamanda yasaklı maddeler tablosuna da sahip. Belge, bir terminal ziyaretinden önce veya ziyaret sırasında hazırlanabilecek kolaylıkta olup, CDNI’ın saklama süresine uygun olarak kullanılabilir.

Veriler, gemi ve terminal arasında e-posta yoluyla otomatik bir şekilde PDF olarak paylaşılabilir.

Smart Maritime Network

İlginizi çekebilir:

Dünya ikincisi insansız suüstü aracı takımından yeni hedef

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın