Tuzla Shipyard’dan sürpriz ödüller

MDN İstanbul
Kıran Holding tarafından işletilen Tuzla Shipyard, başarılı tedarikçi ve yüklenicilerini ödüllendirerek denizcilik sektöründe bir ilki gerçekleştirdi

Tuzla Shipyard tarafından Çözüm Ortakları 2009 adı altında bu yıl ilk kez düzenlenen performans değerlendirmeleri sonuçlandı.  Tuzla Shipyard, 18.02.2010 tarihinde Tuzla GİSBİR Lokali’nde gerçekleştirdiği davette, yapılan performans değerlendirmeleri sonucu başarılı olan çözüm ortaklarına plaketlerini vererek hoş bir sürpriz yaptı.

Murat Kıran: “Türkiye bölgede güçlü bir marka olmalı”
Tuzla Shipyard’ın müşteri profilinde Maersk, Mitsubishi, Genmar, KGJS gibi dünyanın önde gelen firmaları yer alıyor. Uluslararası arenada yüksek rekabetin yaşandığı gemi inşa sanayinde ülke olarak markalaşmanın önemine işaret eden Tuzla Shipyard Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, “Türk gemi inşa sanayi olarak yabancı armatörlerin bizi tercih etmesini sağlamak için hep birlikte hareket etmeli ve bir kalite standardı oluşturup bunu korumalıyız, çünkü burada tek başına ‘Tuzla’ diye bir kavram yok, buraya gelen armatör ‘ben Türkiye’ye gidiyorum’ der. Gemi inşada güçlü bir Türkiye markası yaratmanın, sektörün tüm oyuncularına faydası olacaktır” dedi.

Gemi inşada armatörlerin rotası üzerindeyiz
Gemi inşada armatörlerin tercih rotası Amerika ve Avrupa’dan sonra Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgeye çevrildi. Bugün gelinen noktada ise Uzak Doğu’ya doğru bir kayma var ve bunun sebebi de düşük fiyatlar. Murat Kıran şu sözlerle tehlikeye dikkat çekiyor: “Türk tersaneleri iş kalitesi, insan emniyeti ve çevre kirliliği gibi konulardaki başarılarıyla Uzak Doğu ülkelerinden daha avantajlı. Bunlar yabancı armatörlerden iş alabilmek için önemli kriterlerdir ve Uzak Doğu ülkeleri de zaman içinde bu konulara önem vermek zorunda kalacak ve gelişeceklerdir. İşte Türkiye markasının varlığı da bu noktada önem kazanıyor. Yabancı armatörlerin, ‘Kalite İstanbul’da da aynı Çin’de de’ demesi gemi inşa sanayini kaybettiğimiz anlamına gelir. Buna karşı durmak için biz burada kaliteli ‘butik işler’ yapmalıyız. Geliştirdiğimiz performans değerlendirme sisteminin tedarik sağlayıcılar ve yükleniciler arasında rekabetin ivme kazanmasına katkıda bulunacağına ve sektör oyuncularının daha yüksek kalitede mal ve hizmet üretimi için rekabet etmesinin toplam kaliteyi artırarak, standartları yükselteceğine inanıyoruz.”

Alt sınırda kalan bir sene boyunca Tuzla Shipyard’dan iş alamayacak
Tuzla Shipyard’ın birlikte çalışacağı çözüm ortakları belirlenirken performans değerlendirme sonuçlarına göre hareket edilecek. Değerlendirmelerin her sene tekrarlanacağının altını çizen Murat Kıran, “2010’dan itibaren alt sınır puanlaması da yapacak ve belirlenen sınırın altında kalan firmalarla ilişkimizi bir sene boyunca donduracağız. Biz bu uygulamayla birlikte çalıştığımız firmalara kendilerini yenilemeleri için fırsat veriyoruz” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın