TÜSİAD Türkiye’nin gelecek 40 yılına ışık tutuyor

MDN İstanbul

TÜSİAD, sürdürülebilir kalkınma bakış açısı ile hazırladığı “Vizyon 2050 Türkiye” raporunu açıkladı. TÜSİAD Başkanı Boyner, öncelik alanı olarak sürdürülebilir kalkınma olgusuna odaklandıklarını belirtti

40. yıl faaliyetleri kapsamında, Türkiye ve dünya gündeminin ana temalarından biri olan “sürdürülebilirlik” konusuna odaklanan Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) bu kapsamda Türkiye için belirlediği yol haritası niteliğindeki “Vizyon 2050 Türkiye” raporunu kamuoyu ile paylaştı. Toplantıda sürdürülebilirlik vizyonu ve sürdürülebilir kalkınma için atılması gereken adımlar ele alındı.
40. yılında Türkiye ve dünya gündeminin ana temalarından biri olan “sürdürülebilirlik” konusuna odaklanan TÜSİAD, sürdürülebilir kalkınma bakış açısı ile hazırladığı “Vizyon 2050 Türkiye” raporunu 27 Eylül 2011 Salı günü, İstanbul Sabancı Center’da düzenlenen bir konferans ile açıkladı.

Öncelik sürdürülebilir kalkınma
“Vizyon 2050 Türkiye” raporu tanıtım toplantısının açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Galya Frayman Molinas tarafından yapıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, önümüzdeki dönemin temel belirleyicisi ve TÜSİAD’ın öncelik alanı olarak sürdürülebilir kalkınma olgusuna odaklandıklarını belirterek Şirket İşleri Komisyonu bünyesinde kurdukları TÜSİAD Sürdürülebilir Kalkınma Görev Gücü ile “Vizyon 2050 Türkiye” raporunu hazırladıklarını söyledi.
Vizyon 2050 Türkiye raporu ile 2050 yılında sürdürülebilir bir Türkiye’nin resmini çizdiklerini belirten Boyner amaçlarını şöyle açıkladı: “Türkiye’nin önümüzdeki 40 yılını kapsayan sürdürülebilir kalkınma vizyonu için bir yol haritasını tartışmaya açmak, 2050 yılında sürdürülebilir bir Türkiye’ye ulaşmak amacıyla atılması gereken adımları tespit etmek ve bu ana gaye çerçevesinde toplum kesimlerinde farkındalık yaratmak.”
Bireysel bilinç ve sorumluluğu yadsımadan, Türkiye’nin veya herhangi bir ülkenin sürdürülebilir kalkınma evresine tam olarak ulaşabilmesinin ancak ulusal ve küresel boyutta atılacak adımlar ile mümkün olduğunu belirten Boyner, bu konuda iş dünyasına, hükümetlere, sivil topluma ve uluslararası kuruluşlara çok önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi. Boyner, Vizyon 2050 Türkiye’nin Türk İş Dünyası için yeni bir gündem çağrısı olduğunu belirterek  “Geleceğimizi bugünden tüketmek istemiyorsak “Yarın için şimdi” harekete geçmeliyiz” dedi.

Hem büyüme hem kaynak kullanımı

Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Galya Frayman Molinas da yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ve Türk iş dünyasının rekabetçi gücünün artması hedefiyle hareket eden Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin, sürdürülebilir kalkınmayı, hem ekonomik büyümenin sağlandığı, hem de doğal kaynakların sürdürülebilir olarak yönetildiği bir yaklaşımın hayata geçirilmesi olarak tanımladığını söyledi.
Molinas, Küresel Vizyon 2050 raporunun, insanlık ve üzerinde yaşadığı gezegen açısından önümüzdeki 40 yılın bir resmi niteliğinde olduğunu belirterek, “Türkiye’yi 2050 hedeflerine taşıyacak olan ana stratejilerden biri,  doğal kaynaklar ile ekonomik büyümenin arasındaki dengenin gözetildiği sürdürülebilir kalkınma yaklaşımıdır. TÜSİAD ve İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği tarafından ortaya konulan işbirliğinin, Türkiye’nin büyüme hedeflerini sürdürülebilir kalkınma temelinde gerçekleştirmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz” dedi.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın