TURMEPA’dan Yılmaz Dağcı’ya büyük onur

MDN İstanbul

12 Aralık 2013 Perşembe günü gerçekleşen TURMEPA Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında TURMEPA Kurucu ve Onursal Başkanı Rahmi M. Koç tarafından Yılmaz Dağcı’ya denizlerin korunması konusunda vermiş olduğu üstün destek ve hizmetten dolayı sertifika takdim edildi

DenizTemiz Derneği/ TUR-MEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla, 8 Nisan 1994 yılında Rahmi M. Koç’un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ve bir avuç deniz sevdalısıyla birlikte başlatılmış bir sivil toplum hareketidir.
Yılmaz Dağcı’nın uzun yıllardır denizcilik sektörüne çok önemli hizmetlerde bulunmuş bir duayen olmanın yanı sıra denizin korunmasına önemli katkılarda bulunduğu biliniyor. Dağcı’ya, DenizTemiz Derneği TURMEPA’nın Kurucu Onursal Başkanı Rahmi M. Koç tarafından verilen plaketin takdim törenine denizcilik camiasının önde gelen isimleri de katıldı.

TURMEPA denize duyarlılıkta öncü
Hayata geçirdiği projelerle, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kamuoyunun yakından tanıdığı TURMEPA, 18 yıl içinde Türkiye’nin önde gelen deniz odaklı sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir.
Kurulduğunda 29 üyesi olan TURMEPA, bugün; 350’si kurumsal olmak üzere 1000’e yakın üye sayısına ulaşmış bir sivil toplum kuruluşu olarak, HOPA’dan İSKENDERUN’a (adalar dahil) kadar uzanan 8.333 km’lik kıyı şeridinde şube, bölge koordinatörlükleri ve gönüllü ordusuyla denizleri yaşatma çabalarına devam etmektedir.
TURMEPA, kurulduğu günden bu yana deniz ve kıyılarımızın korunmasını ulusal bir öncelik haline getirerek gelecek nesillere, kalkınmada sürdürülebilirlik hedefine ulaşmış yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Bunu Paylaşın