Türkiye’nin en büyük Ro-Ro gemisi denize indirildi

MDN İstanbul

 

U.N. Ro-Ro İşletmeleri AŞ’nin Almanya’da yaptırdığı gemi, törenle ”U.N. İstanbul” isminin verilmesinin ardından denize indirildi.

U.N. İstanbul’un inşa edildiği Hamburg Flensburg tersanesinde düzenlenen isimlendirme ve denize indirme törenine, Türkiyenin Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk ve eşi Nilgün Öztürk, U.N. Ro-Ro ve yatırım fonu KKR’in üst düzey yöneticileri ile taşımacılık sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı. Uzunluğu 208 metre ve 280 uzun araç kapasiteli Ro-Ro gemisine ismi, Başkonsolos Öztürk’ün eşi Nilgün Öztürk tarafından verildi.

Uzunluğu 208 metre olan U.N. İstanbul, 280 TIR kapasiteli. Yüksüz ağırlığı 31 bin 500 ton olan geminin 4 ana güvertesinde yükleme alanı bulunuyor. Seyir sürati 21 deniz mili olan gemi, en modern elektronik seyir cihazlarını kullanıyor. Türk bayraklı U.N. İstanbul’da Türk mürettebatlar görev alacak.

Flensburger Schiffbau-Gesellschaft (FSG) Tersanesi Müdürü Peter Sierk, tersanelerinde şimdiye dek yaptıkları 30 gemi arasında U.N. İstanbul’un en iyisi olduğunu belirterek, ”Bu karşılıklı güvenli çalışmanın bir eseridir” dedi.

U.N. Ro-Ro Üst Yöneticisi (CEO) Sedat Gümüşoğlu ise FSG ile şirketinin yıllardır devam eden başarılı işbirliğinin devamını diledi.

Son beş yılda dünya ekonomisindeki büyümenin gelişmekte olan ekonomiler tarafından sağlandığını belirten Gümüşoğlu, bu dönemde denizcilik sektörünün de ciddi bir krize girdiğini dile getirdi.

2023 hedeflerine hazırız

Global krize rağmen son beş yılda 260 milyon Euro filo yatırımı yaptıklarını açıklayan U.N. Ro-Ro’nun CEO’su Sedat Gümüşoğlu şunları söyledi

“Dünyanın 2008 yılından beri içinde bulunduğu kriz, denizcilik ve taşımacılık alanında yaşanan gerilemeye rağmen, yatırımlarımıza devam ederek geleceğe yönelik hazırlık yaptık. Türkiye’nin 2023 vizyonu dış ticaret hedefleri doğrultusunda yapılan filo yatırımımızın toplamı, 2008’den günümüze 260 milyon Euro’ya ulaştı.

Son 5 yılda hepimizin bildiği gibi büyük bir global kriz ile karşı karşıyayız. Dünya bu sürede gelişmiş olan ekonomilerin değil de gelişmekte olan ekonomilerin sırtında büyümesini sürdürdü. Bu sürede gelişmiş ekonomilere baktığımızda sadece yüzde, ancak gelişmekte olan ekonomiler yüzde 76 büyümüş. Ne şanslıyız ki, Türkiye’de bu potanın içinde. Ro-Ro, üzerinden baktığımızda, Avrupa ile Türkiye arasındaki taşımacılığın en önemli altyapısıyız. Son beş yılda Türkiye ile Avrupa arasındaki dış ticaret hacmine bakarsanız yüzde 14 civarında büyümüş. İçinde bulunduğumuz pazarda, bizim rakamlarımız beklediğimiz seviyede gerçekleşmedi. Ancak kriz ortamlarının malum söylemi vardır. Kimi firmalar kriz ortamlarını küçülerek değerlendirir. Kimisi krizde mevcut durumunu korumayı amaçlar. Biz UN Ro-Ro olarak büyümeye devam ederek geleceğe hazırlanmayı tercih ettik. Onu da başardık. Yaptığımız sefer sayısı 2007’ye göre yüzde 24 fazla. Taşıma kapasitemizi de son 5 yıla göre yüzde 60 artırarak geleceğe hazırız diyoruz.”

Sedat Gümüşoğlu “Müşterilerimizin, pazarın gerçeklerine göre her zaman taktik fiyatlandırma yapabiliriz. Müşterilerimize yönelik dönemsel, mevsimsel kampanyalar yapabiliriz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bunu Paylaşın