Türk Kadın teğmenlerden TSK’da ve dünyada bir ilk

MDN Editör
Teğmen Şeyda Yıldırım, Teğmen İkra Kuyumcu ve Teğmen Ebru Eroğlu

Millî Savunma Üniversitesi Deniz, Hava Harp Okullarının Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Törenleri, Kara Harp Okulu’nun ise Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Türk Silâhlı Kuvvetleri (TSK)’nin ve dünya tarihinde bir ilkin gerçekleştiği törenlerde ilk defa Deniz, Hava ve Kara Harp Okulları’nın üçünü birden kadın teğmenler birincilikle bitirdi

Ankara’da Kara Harp Okulu’nda, Teğmen Ebru Eroğlu, İstanbul’da Deniz Harp Okulu’nda Teğmen Şeyda Yıldırım ve Hava Harp Okulu’nda Teğmen İkra Kuyumcu dönemlerini birinci bitirirken diplomalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan teslim aldılar.

Hava Harp Okulu Mezuniyet Töreni’nde konuşan ve üç okulda da kadın teğmenlerin birinci olması hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Tabii bir mutluluğum var, onu söylemek durumundayım. Gerek Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde gerek Deniz Harp Okulu mezuniyet töreninde gerekse Hava Harp Okulu mezuniyet töreninde birincilikleri kızlarımız aldı. Bu tabii bizim için ayrı bir şeref nişanesi. Demek ki kızlarımız başarır, başarılı olmanın ötesinde özellikle de asker olarak başarır,” dedi.

Mustafa Kemal’in Askerleri’nden rahatsız oldular

Kara Harp Okulu’ndaki Mezuniyet Töreni sonunda yemin eden subayların söylediği “Mustafa Kemal’in Askerleyiz!” sloganı Yeni Akit, Cem Küçük ve troller başta olmak üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurduğu Laik Cumhuriyet ile her zaman derdi olan kesimleri oldukça rahatsız etti.

Var olma nedenleri mütemadiyen kurucu ilkeler başta olmak üzere Türk halkının öz değerlerine saldırıp suni mağduriyet yaratmak olan bu kesim, “Mustafa Kemal’in Askerleyiz!” sloganını darbe çağrısı olarak nitelendirirken yeni mezun genç teğmenlere saldırıya geçerek askerlikten uzaklaştırılmaları çağrılarında bulundular.

Daha önce de fetullahçı terör örgütü üyeleri tarafından Atatürkçü subaylara komplo kurulurken, iğrenç iftiralar atılıp hapse atılan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Şeref Madalyası sahibi gazi subaylar intihara sürüklenirken, FETÖ’cülere destek çıkan aynı güruhun bu davranışları Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Atatürk’e sevgisi ve saygısı bitmeyecek vatansever Türk vatandaşlarını şaşırtmadı.

Yeni Akit yazarından ve Cem Küçük’ten provokasyon

Mezuniyet töreninin ardından provokasyona başlayanlardan birisi olan Yeni Akit yazarı Zekeriye Say, Kara Harp Okulu’nu birincilikle bitiren Teğmen Ebru Eroğlu’nun mezuniyet fotoğrafını paylaşarak, “Gözleri resmen felfecir okuyor. 900 teğmeni kendine oyuncak etmesinden belli nasıl bir şey olduğu. Peygamber ocağında ne işi var bunun!” şeklinde provokatif ifadeler kullanırken devamında da “TSK iç hizmet kanununda ‘laikliği korumak’ gibi bir görev tanımı yokken, bu tıfıl teğmen durumdan vazife çıkarıyor. Biz bu şark kurnazını eleştirince de ‘Tutuklayın’ goygoyu başlıyor. Ne demişim, Dilruba K. gibi ‘beyni emcüklenmiş geri zekalı’ mı demişim?” dedi.

Mezuniyet töreninin ardından genç teğmenler tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün anılmasından rahatsız olan bir diğer sözde mağdur Cem Küçük ise “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” muhaliflerin kullandığı dildir. Kabul edilemez. 1960 darbesine giden süreç 1954’te iki yüzbaşının sucuklu yumurta yemesiyle başlamıştı. Demokrat Parti bu gelişmeleri hafife almış, bedelini ağır ödemişti. AK Parti gereken soruşturmayı ivedilikle yapmalıdır,” ifadelerini kullanarak darma imalarında bulundu.

Ümit Özdağ’dan Küçük’e sert yanıt

“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz!” diyen genç teğmenleri darbecilikle suçlayan Cem Küçük’e en sert tepki ise Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’dan geldi. Küçük’ün açıklamalarına oldukça ağır bir yanıt veren Özdağ, “Cem Küçük ve Cem Küçük ile aynı çizgide olup bir gündür genç teğmenlere saldıranlar, Orduyu FETÖ’cülere verdiniz, Atatürkçü subayları komplolar ile hapse attınız, devlet onur madalyası almış gazilerimizi hücre hapsinde tuttunuz, tekerlekli sandalyede oturan gazimizi intihara sürüklediniz, FETÖ’nün darbe yapacak kadar güçlenmesinin önünü açtınız. 15 Temmuz gecesi FETÖ ve sizin zulmünüzü yıllarca yaşayan Atatürkçü general ve subaylar darbeyi bastırdı. Darbeden sonra SADAT zulmü ve tasfiyeleri başladı. Bugüne kadar devam etti. FETÖ gitti METÖ geldi. Yaptığınız bütün Atatürk’ü silme, küçük gösterme çalışmalarına rağmen Türk gençliğinin içinden Atatürk çıkıyor. Cem Küçük, Mustafa Kemal’in askeri muhalefet söylemi değil her onurlu Türk vatandaşının söylemidir. Mustafa Kemal’in askeri olmayan Yunan ordusunun Haçlı ordusunun askeridir. Ergenekon-Balyoz’da Atatürk’ün subaylarına yaptığın düşmanlık, kustuğun kin yetmedi şimdi 21 yaşındaki tek suçu Atatürk’ü sevmek olan teğmenlere saldırıyorsun. Sen Atatürk’e saldırır, 17/25 Aralık’ta para götürenleri savunursun. Seni ve mensup olduğun Yunan ordusu kazansaydı diyen Kadir Mısırlıoğlu zihniyetini tanıyoruz. İstiklal Harbini kazandığımız için üzülmeye devam edin,” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’den genç teğmenlere destek

 Atatürk’ün Askerleriyiz! dedikleri için hedef alınan genç teğmenlere bir destek de ana muhalefet lideri ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’den geldi. Millî değerlere hakaret ederek sözde mağduriyet yaratma gayesinde olan troller hakkında bir açıklama yapan Özel, “Genç teğmenler “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dediler. Birileri bundan rahatsız oldu. Askerlerimiz ne diyecekti? Sizin akıl önderiniz, Keşke Yunan galip gelse diyen Deli fesli Kadir gibi size benzeyip de ‘hepimiz Trikopis’in askerleriyiz’ mi diyeceklerdi?  Elbette Mustafa Kemal’in askerleri onlar,” açıklamalarında bulundu.

Bunu Paylaşın