Tunus’ta altı hidrojen üretim anlaşması imzalandı

MDN MEDIA

Tunus, yeşil hidrojen üretimi için Avrupalı şirketlerle altı mutabakat zaptı (MoU) imzaladı

Anlaşmalar 29 Temmuz 2024 tarihinde Sanayi, Madenler ve Enerji Bakanı Fatima Thabet Shiboub’un gözetiminde ve Enerji Dönüşümünden sorumlu Devlet Bakanı Wael Shoshan’ın huzurunda imzalandı.

Altı projede yer alan şirketler arasında Aker Horizons ve Verbund ile işbirliği yapan Tunur, Savannah Energy, Hydrogen of France, DEME Hyport, Abo Energy ve Amarenco ile H2 Global ittifakı yer alıyor.

Sanayi, Enerji ve Madenler Bakanlığı, Tunus’un 2050 yılına kadar 8,3 milyon ton yeşil hidrojen ve türevlerini üretmek istediğini belirterek, 2,3 milyon tonun yerel pazara, 6 milyon tonun ise ihracata yönelik olduğunu ve toplam 120 milyar Avro yatırım yapılacağını açıkladı.

Tunus hükümeti 2024 yılında ACWA Power ile Avrupa’ya ihraç edilmek üzere üç aşamada yılda 600.000 tona kadar yeşil hidrojen üretecek bir projenin potansiyelini araştırmak üzere bir mutabakat zaptı imzaladı.

Ayrıca, TotalEnergies ve EREN Group’un ortak girişimi olan TE H2, Verbund ile birlikte, Orta Avrupa’ya ihraç edilmek üzere H2 Notos adlı büyük bir yeşil hidrojen projesinin uygulanmasını incelemek üzere Tunus ile bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

Bu proje, ilk aşamasında yılda 200.000 ton yeşil hidrojen üretmeyi ve üretimi yılda bir milyon tona çıkarma potansiyeline sahip olmayı hedefliyor.

Kaynak: Offshore Energy/Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın