TSK’dan TikTok yasağı

MDN Editör

Fotoğraf: Onedio

Son dönemde TikTok başta olmak üzere pek çok sosyal medya platformundan paylaşım yapan askerler güvenlik riski oluşturmaları sonrası Türk Silâhlı Kuvvetleri (TSK) oldukça keskin bir yaptırma gitti. Özellikle terör örgütlerinin yoğun olduğu bölgelerdeki askerlerin yaptıkları paylaşımlar ve açtıkları canlı yayınlar sonrası ortaya ciddi bir güvenlik problemi çıkınca askerî üs bölgeleri ve askeri kışlalarda radyo, televizyon, internet ve sosyal medya gibi iletişim araçlarının kullanımını yasaklandı.

İlginizi çekebilir:

TSK’nın ilk kadın Amirali Gökçen Fırat’ın yeni görevi belli oldu

Amiral Gökçen Fırat TSK

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde kabul edilen yasa sonrası askeri üs bölgeleri ve askeri kışlalarda radyo, televizyon, internet ve sosyal medya gibi iletişim araçları yasaklanırken TSK personelleri ve askeri öğrencileri ilgilendiren düzenlemede şu başlıklar öne çıktı:

  • TSK personeli, kendisinin veya silah arkadaşlarının kimliğini açıklayamayacak,
  • Askerler, görev veya faaliyetleri kapsamında askerî bilgi, belge, konum bilgisi veya bunlardan herhangi birini içeren resim, yazı, fotoğraf, ses kaydı, video gibi görsel ve işitsel verileri paylaşamayacak,
  • Yasak olan mecralar arasında; radyo, televizyon, internet, sosyal medya, gazete, dergi, kitap ve diğer tüm medya araçları yer alacak.
  • Her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik kitle iletişim aracının kullanımı yasak olacak.

Bu başlıklarda geçen ifadelerle birlikte tüm yayın alanları yasak kapsamına alınırken kurallara uymayan personele hizmet yerini terk etmeme cezası verilecek. Yasanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından Resmî Gazete’de yayımlanıp resmileşmesi bekleniyor.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın