Tersan ‘F/T Andenesfisk I’ balıkçı gemisini teslim etti

MDN İstanbul

Yalova’da bulunan Tersan Tersanesi, Norveç’in en büyük balıkçılık firmalarından Andenes Havfiskeselskap için inşa ettiği modern balıkçı gemisini Aralık ortasında teslim etti.
74,7 metre uzunluğundaki modern balıkçı gemisi daha önce Norveç’te farklı gemi sahiplerine Tersan tarafından üretilen dört trol balıkçı gemi serisinin bir parçasını oluşturuyor. Daha önce inşa edilen F/T Havbryn, F/T Havstrand, F/T Volstad ve F/T Atlantic Viking bu senenin Şubat, Mayıs, Haziran ve Eylül aylarında sırasıyla Strand Fiskelsrap, Strand Havfiske, Volstad AS ve Giske Havfiske şirketlerine teslim edilmişti.
Tersan Tersaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Paksu, teslimatla ilgili olarak: “F/T Andenesfisk I’in sahipleri AS Andenes Havfiskeselskap’a teslim edilmesinden ve beş trol gemi serimizin tamamlanmasından mutluluk duyuyoruz. F/T Andenesfisk I bu şekilde Norveç’e geçtiğimiz on ay içinde teslim ettiğimiz beşinci gemi oldu. Bu tür gemilerin inşasına ayırmış olduğumuz üretim bandımızın bu kadar verimli olmuş hale gelmesinden gurur duyduk.”
Paksu ayrıca gemi teslimatları sayesinde Norveç’le işbirliğinin ileride daha da artacağını ve Tersan’ın Norveç gemi inşa pazarında gittikçe büyüyen bir yere sahip olacağına inandığını da sözlerine ekledi. Tersan Yönetim Kurulu Başkanı ayrıca projenin gerçekleşmesine ve başarısına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
Amacına uygun olarak geliştirilmiş olan Andenesfisk I, mükemmel trol avlanma manevra kapasitesi ve her türlü deniz koşulunda yüksek performansı, güvertesindeki motorlu balıkçılık vinçleri ve egzoz hattında bulunan katalist sistemi ve iyi organize edilmiş file balık işleme ünitesiyle Norveç’in en modern ve gelişmiş balıkçılık gemilerinden biri. LED ışıklandırması ve verimli elektrik sistemi sayesinde, gemi aynı zamanda yakıt tasarrufu sağlıyor.

Bunu Paylaşın