Telenor Maritime ve Wallix siber ortaklık kurdu

MDN İstanbul

Norveç merkezli denizcilik şirketi Telenor Maritime, armatörler ve harici bakım sağlayıcıları için güvenli bir uzaktan erişim sunmak amacıyla, Fransa merkezli siber güvenlik şirketi Wallix ile yeni bir stratejik ortaklık kurduğunu duyurdu

Yeni ortaklar, gemi operatörlerine altyapı için siber güvenlik konusunda daha katı gereklilikler getiren Avrupa Birliği (AB)’nin Ağ ve Bilgi Sistemlerinin Güvenliğine ilişkin revize edilmiş direktifinin bir parçası olan yeni NIS2 düzenlemelerine uyumu sağlamak için araçlar sunacak.

Uzaktan erişim, gemideki ekipmanın kontrolüne ve görünürlüğüne odaklanmıştır; böylece siber tehditler söz konusu olduğunda, geminin nihai sorumluluğunu taşıyan kaptan, geminin ekipmanına kimin, ne kadar süreyle ve ne amaçla eriştiğini tam olarak bilerek, gemideki sistemleri gerektiği gibi yönetme ve bunlara erişim izni verme kontrolüne sahip olur.

Telenor Maritime Strateji Direktörü Morten Martens Breivik, “Wallix ile ortaklığımız, denizcilik sektörünü sağlam ve uyumlu çözümlerle donatma konusundaki kararlılığımızı yansıtıyor. Wallix’in gelişmiş siber güvenlik ürünlerini uzmanlığımızla entegre ederek, gemi operatörlerinin karmaşık standartları güvenle karşılamalarını sağlıyoruz. Bu ortaklık sadece uyumlulukla ilgili değil, aynı zamanda kontrolü tekrar armatörün eline vermek, güvenlik ve daha sürdürülebilir denizcilik uygulamaları da sağlayarak onlara huzur vermekle de ilgilidir” ifadelerini kullandı.

Smart Maritime Network

İlginizi çekebilir:

Telenor Maritime ve DNV Veracity stratejik bir anlaşma imzaladı

Bunu Paylaşın