Rauma Tazmanya’ya ikinci feribotu gönderiyor

MDN MEDIA

TT-Line Company Pty Ltd için inşa edilen ve Spirit of Tasmania ticari adıyla da bilinen ikinci feribot Finlandiya’daki Rauma Marine Constructions’da (RMC) suya indirildi

Spirit of Tasmania V, Spirit of Tasmania IV’ün geçtiğimiz Ekim ayında suya indirilmesi ve isimlendirilmesinin ardından Ağustos ayında teslim edilecek. İkinci feribotun ise önümüzdeki yılın başlarında tamamlanması bekleniyor.

Öncekilerden önemli ölçüde daha büyük olan gemiler, Avustralya’da Melbourne yakınlarındaki Geelong ile Tazmanya’daki Devonport arasında araba ve yolcu taşımak üzere tasarlandı. Bass Boğazı boyunca uzanan rota zorlu koşullarıyla biliniyor.

RMS CEO’su ve Başkanı Mika Nieminen şu yorumda bulundu: “Spirit of Tasmania gemileri bu rota ve zorlu deniz koşulları için özel olarak tasarlandı. Tersanemiz, müşterilerimizin yüksek standartlarını ve kalite gereksinimlerini karşılamak üzere gemileri özelleştirme becerimiz ve uzmanlığımızla tanınmaktadır. Bu gemilerin inşasında kaydedilen ilerlemeden son derece gurur duyuyorum. TT-Line Şirketi için gerçekleştirdiğimiz proje, Avustralya ve Finlandiya arasındaki en büyük bireysel ihracat anlaşmalarından biri olduğu için ulusal açıdan da önem taşıyor.”

Bu yıl kuruluşunun onuncu yıldönümünü kutlayan RMC’nin şu anda yapım aşamasında olan üç gemisi bulunuyor. Tersane, Spirit of Tasmania feribotlarının yanı sıra, özel çok rollü salonunda Finlandiya Donanması için ilk çok rollü korveti inşa ediyor.

Tersanenin sipariş defteri 2028 yılına kadar uzanıyor.

Kaynak: Ship and Offshore/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın