Tankerlerin dönüşümü

MDN MEDIA

Maersk McKinney Møller Sıfır Karbon Denizcilik Merkezi, tankerlerin yeşil yakıt seçeneklerine hazırlanması ve dönüştürülmesinin etkisine ilişkin teknik, çevresel ve tekno-ekonomik bir analiz yayınladı

Proje ortaklarının görüşlerini kullanan proje, akaryakıttan metanol veya amonyağa ve LNG’den amonyağa dönüşümün teknik gerekliliklerini ve maliyetini anlamayı amaçladı.

Raporda iki tip tanker için referans tasarımlar ele alınmıştır: LR2 ve VLCC. Bu gemi tipleri tanker segmentindeki en büyük gemi tipleri, genellikle uzun rotalarda seyahat ederler ve yüksek yakıt tüketimine sahiptirler – bu nedenle, gemi dönüşümüyle ilgili farklı seçimlerin ekonomik ve çevresel etkilerinin iyi bir örneğini sağlayabilirler.

Raporda, her bir gemi tasarımı için, alternatif yakıtlara hazırlık yapılmamasından (Seviye 0) metanol veya amonyakla çalışmaya hazır çift yakıtlı bir yeni inşaya (Seviye 4) kadar değişen beş hazırlık seviyesi tanımlandı.

Kaynak: Ship and Offshore/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın