SYS, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına adını yazdırdı

MDN İstanbul

CANiK’in de içinde bulunduğu Samsun Yurt Savunma(SYS), 320 basamak birden ilerleyerek ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ arasına girdi

Şirketten yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) her yıl hazırladığı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 Araştırması sonuçları açıklandı. Üretimden satışlar dikkate alınarak oluşturulan listede bu yıl 9 savunma ve havacılık şirketi yer aldı. Samsun Yurt Savunma, 320 basamak birden ilerleyerek İSO 500’e adını yazdı. 2023 yılı verilerine göre üretimden satış performansı sıralamasında en fazla basamak atlayan 4 şirketten biri olmayı başardı.

SYS, özel sektörden silâh üreticisi olarak ilk 500’e giren tek şirket olarak da dikkati çekti. Bu başarı, SYS’nın tüm grup şirketleriyle son yıllarda ihracat, katma değerli üretim ve stratejik yatırım kararlarıyla elde ettiği kazanımlarla geldi. Güncel global ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilen geniş ürün yelpazesiyle ihracat performansını sürekli artıran Samsun Yurt Savunma, yüksek kaliteli savunma ürünleri ve uluslararası pazarda elde ettiği güvenle yeni pazarların da kapısını açıyor.

İlginizi çekebilir:

CANiK ve grup şirketleri, SEDEC 2024’te yeni sözleşmelere imza attı

Orta kalibre top ve kule sistemleri gibi yüksek katma değerli ürünlerin katkısıyla ihracatı nicelik yanında nitelik olarak da artıran Samsun Yurt Savunma, 2023 yılında 300 dolar olan kilogram başına ihracat değerini daha da yukarıya çekecek çalışmalara imza atıyor.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Stratejik yatırım kararlarının önümüzdeki dönemde olgunlaşmaya başlamasıyla birlikte Samsun Yurt Savunma ürünlerine yenileri eklenecek, bu ürünler başta ülkemiz olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerin mevcut ve gelecekteki platformları üzerinde yer almaya başlayacak. Tüm bu gelişmeler SYS’nin dünyaca ünlü markası CANiK ve grup şirketlerinin savunma ve havacılık sektöründe adının yeni başarılarla çok daha sık duyulmasını sağlayacak.”

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın