Sulmara Tayvan’da saha araştırmasını tamamladı

MDN MEDIA

İskoçya merkezli Sulmara, Synera Renewable Energy (SRE) tarafından geliştirilen Tayvan’daki Formosa 4 açık deniz rüzgâr projesi için saha karakterizasyon araştırmasını tamamladı

Sulmara, zorlu çevresel saha koşullarının üstesinden gelmek için, belirtilen veri kapsamı ve veri kalitesi gereksinimlerini karşılamak üzere sensörleri çalıştıran sektörde ilk olan çok platformlu bir yaklaşım kullandığını söyledi.
Sulmara’ya göre şirket, Tayvan’da bu türde ilk yaklaşım olan kaliteli verilerde süreklilik sağlamak için özel bir araştırma gemisi, büyük bir insansız araştırma gemisi (USV) ve daha küçük bir kıyıya yakın USV kullandı.

Formosa 4 açık deniz rüzgâr projesi, SRE ve yerel ortakları tarafından Tayvan’ın kuzeybatısındaki Miaoli İlçesi, Tongxiao Kasabası kıyılarının yaklaşık 19 kilometre açığında ortaklaşa geliştiriliyor.

SRE, Tayvan’ın ilk ticari ölçekli açık deniz rüzgar santrali olan Formosa 1 ve Formosa 2’ye katılımının ardından Eylül 2020’de Formosa 4’ü duyurdu.

Proje, 2022 yılı sonunda ülkenin Ekonomik İşler Bakanlığı tarafından 495 MW geliştirme kapasitesi ile ödüllendirildi.

Formosa 4 sahası 58 kilometrekarelik bir alanı kapsıyor. SRE’nin web sitesine göre, projede ceket temeller üzerine kurulu 35 adede kadar rüzgar türbini yer alacak.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın