Strela Shiprepair “Stubnitz “i tekrar suya indiriyor

MDN MEDIA

Stralsund onarım tersanesi Strela Shiprepair Yard, “Stubnitz” kültür gemisini temel bir revizyondan ve geminin klaslanmasının onaylanmasından sonra yeniden denize indirdi

Ekim 1990’a kadar Doğu Almanya’nın derin deniz balıkçılık filosunun bir parçası olan eski soğutma ve nakliye gemisinin (KTS) denize indirilmesi, geminin asansörünün bir arıza nedeniyle geçici olarak devre dışı kalması nedeniyle bir hafta gecikmişti. Uzunluğu 260 metreye kadar olan gemileri sudan çıkarmak ya da suya indirmek için kullanılabilen ve 1997 yılında inşa edilen indirme sistemi şu anda modernize ediliyor. Volkswerft Denizcilik Sanayi ve Ticaret Parkı’nın sahibi olan Hansa Kenti Stralsund, bakım projesine yaklaşık 5,5 milyon Euro yatırım yapıyor.

“Gemi kaldırma sistemi mükemmel çalışıyor. Ancak sistemdeki modernizasyon çalışmaları sırasında hasar gören yeni bir kablo, teknolojinin mevcut arızasına yol açtı. Dahası, bu arıza ancak kimsenin beklemediği uzun bir araştırmadan sonra tespit edilebildi,” diye açıklıyor Strela Gemi Onarım Tersanesi Genel Müdürü Jan Tebbe-Simmendinger. Tamirhane, Hamburg’da bir kültür gemisi olarak işletilen eski balıkçı gemisinin beş yıl daha seferlerine devam edebilmesi için “Stubnitz “i elden geçirme görevini üstlenmişti. 80 metre uzunluğundaki “Stubnitz” 1964 yılında eski Volkswerft Stralsund tersanesinde suya indirilmişti.

Kaynak: Schiff und Hafen

Bunu Paylaşın