Stena RoRo daha fazla E-Flexer sipariş etti

MDN MEDIA

Stena RoRo, Çin tersanesi CMI Jinling (Weihai) ile iki adet çok yakıtlı E-Flexer RoPax sözleşmesi daha imzaladı

E-Flexer serisinin 14 ve 15 numaralı iki gemisi, 2027 yılında Yunanistan’ın Attica Group şirketine uzun süreli kiralama için teslim edilecek. Gemiler Attica’nın Süper Hızlı Adriyatik Hizmetinde kullanılacak.

Stena RoRo, hem ticari hem de teknik açıdan müşterilerin gereksinimlerini karşılayacak şekilde uyarlanabilen çok yönlü E-Flexer sınıfı RoPax gemileriyle önemli bir başarı elde etti. Gemilerin gövdeleri, pervaneleri ve dümenleri optimize edildi ve esnek tasarım yeni karbon azaltıcı özelliklerin dahil edilmesine olanak sağlamaktadır.

Attica gemilerinin motorları ağır fuel oil, deniz gaz yağı veya biyodizel yakabilecek ve metanol kullanmaya hazır olacak. Bu arada, klas kuruluşunun ‘Batarya gücü’ notasyonu, gemilerin batarya gelişimine bağlı olarak gelecekte kısmen ya da tamamen bataryaları tahrik aracı olarak kullanabileceği anlamına gelecek.

Stena RoRo CEO’sundan açıklama

Attica Group CEO’su Panos Dikaios, şirketin Saronik Adalarına yönelik feribot seferlerini istikrarlı bir şekilde geliştirerek ziyaretçi sayısında önemli bir artışa katkıda bulunduğunu belirtti. “Stena RoRo ile son teknoloji ürünü iki yeni geminin kiralanması için yaptığımız anlaşma, tüm Yunan feribot endüstrisi için yeni standartlar belirliyor” dedi. “Çevresel ayak izimizi büyük ölçüde azaltıyor, seyahat deneyimini yeniden tanımlıyor ve yarının zorluklarına dinamik bir şekilde yanıt veriyor.”

Stena RoRo CEO’su Per Westling ise şu yorumu yaptı “Attica’ya giden E-Flexer gemileri ortaklaşa tasarlandı ve şimdiye kadarki en ısmarlama E-Flexer’lar olarak sipariş edildi. Tasarım son derece çok yönlüdür ve gemiler, farklı yakıtlara yönelik doğal esneklikleri, batarya hibrid çalışması ve diğer birçok yakıt tasarrufu özellikleriyle Attica Superfast Adriatic RoPax hizmetinin yeşil dönüşümünde önemli bir rol oynayacaktır.”

24 knotluk gemiler 1.500 yolcu, 256 kabin ve 3.320 şerit metre yük kapasitesine sahip olacak.

Kaynak: Ship&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın