Sözde soykırım iddiası ifşalanan MAT’tan mağduriyet iddiası

MDN MEDIA

Mıgırdiç Aret Taşcıyan (MAT), MarineDeal News Genel Yayın Yönetmeni Yeşim Yeliz Egeli’ye yeni bir dava daha açtı

MarineDeal News Genel Yayın Yönetmeni Yeşim Yeliz Egeli Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kurumsal bütünlüğünü ile Türk Deniz Kuvvetleri’nin denizaltıcı personelini savunan “Yakamoz S245, Tolga Karaçelik ve Aret Taşcıyan üzerine” başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Mıgırdiç Aret Taşcıyan, Egeli’ye bu yazı nedeniyle açtığı “hakaret davasını”, 21 Mayıs 2024’te Şişli, Çağlayan Adliyesi, T.C. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, 5’inci Celse olarak görülen karar duruşmasında kaybetti. 

Karar duruşması tutanağında özetle, “Gereği Düşünüldü: (…) mahkememizde kamu davası açılmış ise de sanığa yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle CMK’nın 223/2-a maddesi gereğince BERAATİNE (…), vekalet ücretinin sanığa verilmesine…”ifadeleri yer alıyor.

MAT’tan ruhsal yıpranma ve tahrip ile yeni bir dava daha

“Türkler soykırım yaptı” diyen asrın iftirasını savunan MAT, Yeşim Yeliz Egeli’ye 10 Haziran 2024 tarihinde “Manevi Tazminat Davası” açtı. Bu açılan dava için Mahkeme celbi Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olan 1 Temmuz 2024 tarihi akşam saatlerinde Yeşim Yeliz Egeli’ye PTT pusulası ile ulaştı. 

Dilekçede yer aldığı gibi özetle; “www.marinedealnews.com adlı internet sitesinde 28.04.2022 tarihinde Yeliz Yesim Egeli tarafından kaleme alınan ve “Yakamoz S 245, Tolga Karaçelik, Aret Tasıyan Üzerine” adı ile yayınlanan Müvekkil hakkında halkı kin ve düsmanlıga sevk eden, iftira ve hakaret içerikli yazı dolayısı ile Müvekkil’in kisilik haklarının açıkça ihlal edilmesi sebebiyle Mıgırdıç Aret Tasçıyan nezdinde ortaya çıkan sosyal ve ruhsal yıpranma ve tahrip dolayısı ile fazlaya iliskin dava ve talep hakkımız saklı kalmak kaydı ile 10.000,00 TL manevi tazminat talepli dava(…)” dava konusu olarak belirtiliyor ve aynı ilk açtığı hakaret davasında olduğu gibi Egeli’nin kaleme aldığı yazı içinhalkı kin ve düsmanlıga sevk eden, iftira ve hakaret içerikli yazı dolayısı ile Müvekkil’in kisilik haklarının açıkça ihlal edilmesi sebebiyle Mıgırdıç Aret Tasçıyan nezdinde ortaya çıkan sosyal ve ruhsal yıpranma ve tahrip dolayısı ile” iddiası ile şimdilik 10,000 (Onbin) Türk Lirası manevi tazminat olarak talep ediliyor.

Mıgırdiç Aret Taşcıyan MAT

Ne olmuştu?

MarineDeal News’un 9 Şubat 2022 tarihli “Sektörün ‘Aret Abisi’ Sigorta Kanunu’nu çiğniyor”1 başlıklı haberinden kısa bir süre sonra Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nin 17 Mayıs 2022 tarihli 10579 Sayılı nüshasında da yer aldığı gibi Türkiye Varlık Fonu iştiraki Türk P ve I Sigorta Anonim Şirketi B Grubu büyük hissedarı Omur Denizcilik Anonim Şirketi (Münferiden) Yönetim Kurulu Başkanı olan Mıgırdiç Aret Taşcıyan’ın, Türk P ve I Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi sona erdiği gibi Türk P ve I Sigorta B Grubu hissedarı Omur Denizcilik A.Ş.’deki Münferiden YKB görevi de (İTO Bilgi Bankası verilerine göre) 25 Mayıs 2022 tarihinde sona erdi. 

***

Yeşim Yeliz Egeli Türk Silahları Kuvvetlerinin manevi değerlerini ve kurumsal bütünlüğü içinde asırladır süre gelen kültürünü savunduğu, “Yakamoz S245, Tolga Karaçelik ve Aret Taşcıyan üzerine” başlıklı bir yazı kaleme almıştı. 

MAT’ın vekili Av.  Selçuk Sencer Esenyel tarafından Cumhuriyet Savcılığına bu yazı ile suç duyurusunda bulunuldu. Cumhuriyet Savcısı Yeşim Yeliz Egeli’yi davet etti. Gitti. Egeli, yazının arkasında olduğunu belirtip ifadesini verdi. Sayın Savcı, “hakaret”, “iftira”, “halkı kin ve düşmanlığa sevk” gibi Egeli’nin üzerime atılı 3 suçtan ikisine bir mütalaa yazıp, KYOK verdi. 3 suçlamadan ikisini kabul etmedi.

***

Daha sonra MAT, Avukatı Selçuk Sencer Esenyel ve Yeşim Yeliz Egeli İstanbul’da ikamet etmesine rağmen Bursa ilimize bağlı Yenişehir Sulh Ceza Hakimliği’nin, “YENİŞEHİR SULH CEZA HAKİMLİĞİ’nin 21.06.2022 Tarih ve 2022/392 D. İş sayılı kararı uyarınca içeriklerin çıkarılması ve tarafımıza bilgi verilmesi rica olunur.” Kararıyla yazı internet sitesinden mahkeme kararıyla kaldırıldı.

***

MAT vekili aracılığıyla bu defa “hakaret” suçu ile ilerledi ve Savcılık tarafından, “Hakaret” suçuyla, Egeli’nin hapsi istemiyle mahkeme süreci başladı.

Mahkeme 2 yıldır devam etti. 21 Mayıs 2024’te karar duruşması, “Şişli, Çağlayan Adliyesi’nde T.C. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, 5’inci Celse” olarak görüldü.

Hâkim Yeşim Yeliz Egeli’ye son sözünü sordu ve Egeli duruşma tutanağında yazılı olduğu gibi, “Gazetecilik faaliyetimi yerine getirdim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yapmam gerekeni yaptığımı düşünüyorum.” dedi.

Duruşma Tutanağı’nda özetle: 

Gereği Düşünüldü: (…) mahkememizde kamu davası açılmış ise de sanığa yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle CMK’nın 223/2-a maddesi gereğince BERAATİNE (…), vekalet ücretinin sanığa verilmesine…” yazıyor. 

***

Bilindiği üzere; MarineDeal News’un Mayıs 2022 sayısında yer alan ve internet sitesinde 28 Nisan 2022’de yayımlanan MarineDeal News Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Yeşim Yeliz Egeli’nin “Yakamoz S245, Tolga Karaçelik, Aret Taşcıyan üzerine…” başlıklı yazısında kendisiyle ilgili yer alan bilgileri mahkemeye taşıyan Mıgırdiç Aret Taşcıyan (MAT), açtığı hakaret davasını kaybetti.

İlginizi çekebilir:

MAT, Mat oldu

Yeşim Yeliz Egeli’nin yazısında; Mıgırdiç Aret Taşcıyan’ın, “Türkler soykırım yaptı” dediği ve bu sözde iddiayı yüzlerine söylediği, Egeli’nin ise MAT’tan bunu ispatlamasını istediği ve belgelerle konuşması gerektiğini belirttiği, Taşcıyan’a belge ve ispat sorduğunda “Yok ki” diye cevap verdiği yer alıyor. Taşcıyan ise yazıda geçen bu bilgiler için kendisine hakaret edildiğine dair mahkemeye gitmişti.

Yeşim Yeliz Egeli açılan davadan beraat ederken sözde soykırım iddiasında bulunduğu ifşalanan Taşcıyan’ın sözde mağduriyet çabaları devam ediyor. 

Mıgırdiç Aret Taşcıyan MAT

Kitabının kapak çekiminin hemen ardından 9 Ekim 2016 Pazar günü MarineDeal News Genel Yayın Yönetmeni Yeşim Yeliz Egeli ve Abisi Ekrem Şerif Egeli’yi yemeğe davet eden ve o yemekte durup dururken, “Türkler soykırım yaptı” diyen MAT’ın, hangi saikle sosyal ve ruhsal yıpranma ve tahrip yaşayıp manevi tazminat talebinde bulunduğu merak konusu.

Egeli’ye açtığı Hakaret Davası ile 2 yıl süren Mahkeme süresince (sözde) soykırım iddiasında bulunduğunu hiçbir şekilde yalanlamayan Taşcıyan acaba Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletine atılı en büyük iftiralardan birisini savunduğunun ifşalanması nedeniyle ruhsal yıpranma yaşayıp Egeli’den (şimdilik) 10 bin TL manevi tazminat talebinde bulunması da oldukça ilginç.

Doğup büyüdüğü memleketin kendisini yetiştirmek için yaptıkları ortada olan Taşcıyan’ın ülkesi ve Türk milleti için bulunduğu sözde soykırım iddiasının kendisine nasıl bir mağduriyet yaşattığı daha çok konuşulacak…

Notlar

1 https://www.marinedealnews.com/sektorun-aret-abisi-sigorta-kanununu-cigniyor/ 9 Şubat 2022 17:59 

Bunu Paylaşın