Sıfır emisyonlu konteyner gemileri yolda

MDN MEDIA

Yeni kurulan nakliye şirketi Veer, Norveçli grup Fosen’in bir parçası olan Almanya’daki Fosen Tersanesi’ne, dünyada türünün ilk örneği olduğu söylenen yeni tip sıfır emisyonlu konteyner gemisi için ilk siparişi verdiğini söyledi

Veer, tasarımında yenilikçi bir gövde şekli, yelkenler ve artırılmış hız ve menzil için hidrojen yakıt hücreleri bulunan 100 metre uzunluğundaki gemi için Fosen’e bir niyet mektubu verdiğini söyledi. Gemi 2027’de teslim edilecek.

Geminin tasarımı, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) şartları uyarınca mutlak sıfır emisyon olarak tanımlanıyor ve sessiz çalışması için sınıf notasyonlarına sahip. Veer’in CEO’su Bayan Danielle Southcott şunları söyledi: “Fosen Tersanesi ile bu büyük adımı atmaktan heyecan duyuyoruz. Kapsamlı, bir yıllık bir ihale sürecinin ardından ekibimiz Fosen’in en uygun seçenek olduğundan emin.” Fosen Tersanesi CEO’su Bay Carsten Stellamanns şunları söyledi: “Veer’in Almanya’daki ilk sıfır emisyonlu konteyner gemisini inşa etmek için Fosen’i seçmesinden dolayı çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Veer ile birlikte oyunun kurallarını değiştirecek bir konsept yaratmayı ve bunu sulara getirmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Teknik yönetim için Veer, Almanya’nın Bernhard Schulte Gemi Yönetimi ile ortaklık kurdu. Veer, temiz hat hizmetleri için bir dizi olası kiralayıcıyla görüşüyor. Veer, bir dizi geminin tasarımını ve inşasını finanse etmek için Hollanda’dan Prow Capital’den 50 milyon avroluk bir niyet mektubu aldı. Şu anda şirket daha fazla sermaye topluyor.

Kaynak: Schiff&Hafen

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın