Shipping Technology’ye, First Dutch ve Platform Zero’dan yeni yatırım

MDN İstanbul

Hollanda Rotterdam merkezli, denizcilik sektörüne yönelik donanım ve yazılım geliştiricisi Shipping Technology, Platform Zero ve First Dutch’tan yeni bir yatırım aldı

Shipping Technology’nin ST BRAIN de dahil olmak üzere bütün sistemleri, operasyonel verimliliği ve sürdürülebilirliği artırmak, gemi verilerini toplamak, analiz etmek ve birbirine bağlamak için kullanılıyor. Şirket, öncelikle filo yönetimi iyileştirmeleri için daha fazla veriyi ortaya çıkarmak ve gelecekteki otonom operasyonları destekleyecek sistemler oluşturmak amacıyla büyüme stratejisi belirlediklerini bildirdi.

Yapılan yeni yatırıma yönelik konuşan Shipping Technology kurucu ortağı Remco Pikaart, “Şu anda ST BRAIN 250’den fazla gemide kurulu durumda. Geçtiğimiz yıllarda sadece kurulu tabanımızı büyütmekle kalmadık, aynı zamanda teknolojimizi de geliştirerek deniz taşımacılığını, özellikle de iç deniz taşımacılığını daha güvenli, daha sürdürülebilir ve daha verimli hâle getiren güvenilir bir yazılım geliştirdik. Kısa vadeli hedefimiz önümüzdeki üç yıl içinde Avrupa’daki kurulu gücümüzü dört katına çıkarmak. Bunun için işimizi anlayan ve daha hızlı ölçekte büyütmemizi sağlayacak güvenilir bir ortağa ihtiyacımız vardı. First Dutch işte bu ortak. Ayrıca First Dutch’ın denizcilik ağından elde edilecek çok fazla sinerji var. Kurucusu Peter Goedvolk elbette tanınmış bir denizcilik girişimcisi. First Dutch ekibinin bilgi birikiminden çok etkilendik ve şirketimizi onlarla birlikte büyütmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

First Dutch, sürdürülebilir işletmelerin büyümesine ve ölçeklenmesine yardımcı olmak amacıyla Peter Goedvolk tarafından kuruldu. Firma, aynı zamanda bu projede yatırım ortağı olan Platform Zero ile stratejik bir işbirliğine sahip.

Shipping Technology, 2018’de kurulduktan sonra özellikle iç denizcilik sektöründe uluslararası ölçekte büyümek için yeni yatırımı kullanmayı hedefliyor. Firma ayrıca ürün ve hizmetlerini daha da geliştirmeyi ve iyileştirmeyi, müşterilerden gelen geri bildirimlere dayanarak geliştirilmekte olan özellikleri eklemeyi planlıyor.

Smart Maritime Network

İlginizi çekebilir:

MSC Cruises emisyonlarını yüzde 15 oranında azaltacak

Bunu Paylaşın