Shearwater’dan yeni karbonsuzlaştırma hamlesi

MDN MEDIA

Norveç’in deniz jeoloji ve teknoloji şirketi Shearwater GeoServices, sismografik araştırma gemilerinden birinin ana motorlarının yenilenmesi sayesinde daha sürdürülebilir ve verimli operasyonlar gerçekleştirerek karbon ayak izini daha da azaltmayı hedefliyor

Norveçli oyuncu, yükseltmeyi “türünün ilk örneği” olarak tanımlarken, SW Amazon Conqueror’ın ana makinelerinde beklenen CO2 emisyonu düşüşü etrafında dönen bu hamlenin gerekçesinin altını çizdi. 2015 yapımı, kışa ve kutup operasyonlarına hazır, 126 metre uzunluğa ve 32 metre genişliğe sahip sismik alım gemisinin gros tonajı 21.195’tir.

Shearwater, yeni turboşarj bileşenleri ve eksantrik mili tasarımının modern, üst düzey streamer gemisinde motor yakıt performansını artırmak için yanma sürecini optimize etmesi beklendiğinden, yıllık %1,5’e varan yakıt tasarrufu ve 600 ton CO2 emisyonu azaltımı öngörüyor.

Norveçli oyuncu, Wärtsilä ve Accelleron tarafından geliştirilen bu yeni motor teknolojisini operasyonel ve çevresel faydalar sağlamak üzere kuran ilk şirket olduğunu iddia ediyor. Bu, firmanın sürdürülebilirlik hedeflerini hayata geçirmek için izlemeye karar verdiği tek girişim değil.

Firma, Kapsam 1 emisyonlarını 2019 seviyesine kıyasla yüzde 35 oranında azaltmayı hedeflerken, uzun vadeli hedefleri Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) 2023 yılında açıkladığı, 2050 yılı veya civarında denizcilik sektörü için net sıfır sera gazı (GHG) emisyonuna ulaşmayı amaçlayan revize edilmiş karbonsuzlaştırma stratejisiyle uyumlu.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın