Sedef Tersanesi, Kanada’dan iki feribot siparişi aldı

MDN İstanbul

Kanada merkezli Seaspan Ferries Corporation (SFC) şirketi, Sedef Tersanesi’ne iki adet yeni inşa çift yakıtlı feribot siparişi verdi. Dizel ve LNG yakıt kullanabilecek çevre dostu feribotların 148,9 metre uzunluğunda olacağı belirtilirken, 2016 yılı sonuna kadar teslim edilip çalışmaya başlaması bekleniyor. 59 treyler taşıma kapasitesine sahip olacak feribotların 2015 yılı başında inşasına başlanacak.
Seaspan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Steve Roth anlaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu: “Seaspan olarak, Sedef Tersanesi ile beraber iş yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu son teknolojiye sahip modern feribotların inşasında da başarılı bir işbirliği yapacağımızdan eminim. Bu anlaşmayla yaşlanmakta olan filomuzu gençleştirme ve modernleştirme konusunda treyler müşterilerimize önemli bir mesaj veriyoruz.
Seaspan’ın temel değerlerinden birisi çevre olup, Kanada’nın okyanus ve suyollarının korunması konusunda verdiğimiz taahhüdün altını bu yeni anlaşmayla bir kez daha çiziyoruz. Yeni teknolojiyle geliştirilmiş feribotlarımız sera etkili gaz emisyonlarını mevcut alternatiflere göre büyük ölçüde düşürürken, en üst seviyede verimlilik, performans ve güvenirlilik sağlayacaktır.”
SFC’nin Sedef Tersanesi’yle anlaşmaya varmadan önce proje hazırlık aşamasında tüm dünyada 40’tan fazla tersaneyle görüştüğünü belirten Seaspan CEO’su Jonathan Whitworth, SFC Grup’a ait kendi tersanelerini de projeye uygunluk açısından analiz ettiklerini ancak  en sonunda Sedef Tersanesi’nde karar kıldıklarını belirtti. “Seaspan Grup’un yeni gemi inşa tesissi olan Vancouver Tersanesi de dahil olmak üzere birçok tersaneyle görüştük ve değerlendirdik. Kendi şirketimize ait olmayan bir tersanede yeni feribotları inşa etmeye karar vermek bizim için hiç de kolay bir karar değildi. Ancak kararımızı belirleyen ana noktalarından başında inşa kapasitesi geliyordu. Sedef Tersanesi proje için en uygun ve doğru yer oldu.”
1975 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Sedef Tersanesi, 175’ten fazla gemi inşa etti. Sedef, Seaspan için inşa edilecek feribotların yanında Türk Donanması için LPD çıkarma gemisi de inşa edecek. Bu projelerin dışında tersanede halen Karadeniz Holding için elektrik santrali gemisi, Suudi Arabistan için yüzer havuzlar inşa ediliyor.

Bunu Paylaşın