Seaspan Spirit, Sedef Tersanesi’nde suyla buluştu

MDN İstanbul

Kanada merkezli Seaspan Feries Corporation (SFC) tarafından Sedef Tersanesine inşa ettirilen iki gemiden ilki olan Seaspan Spirit düzenlenen törenle denize indirildi. Sedef Tersanesi’ndeki törende bir konuşma yapan SFC’den Harvey Pannell halen inşa aşamasındaki projenin ön hazırlığına 2012 yılında başladıklarını ve önlerine bir çok seçenekle birlikte pek çokzorluğun çıktığını dile getirdi. Pannell, 2014 yılında Kanadalı Vard Marine’nin tasarımında karar kıldıklarını ve ardından Sedef Tersanesi ile anlaştıklarını söyledi. İlk geminin kısa sürede tamamlanmasının doğru karar verdiklerinin göstergesi olduğunu belirten Harvey Pannell, Kanada’nın ilk LNG-Hybrid Ro-Ro gemisine sahip olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Harvey Pannell’ın ardından bir konuşma yapan Türkon Holding CEO’su Metin Kalkavan, Seaspan Ferries ile birlikten çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken feribotun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Kalkavan, ikinci geminin inşasının da kısa sürede tamamlanacağını ifade ederken, önümüzdeki dönemde tersanede askeri gemilerin yanında Ro-Ro gemileri ve feribotları inşa edeceklerini kaydetti. Kalkavan, Dünya denizciliğindeki durgunluğa rağmen Türk tersanelerinin farklı gemi tipleri inşa ederek zorlu dönemi atlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

2014 yılında SFC tarafından verilen iki gemilik siparişin ilki olan gemi denize indirilmesinin ardından sefer hazırlıklarına başlandı. 3 ay sonra teslim edilmesi planlanan geminin ikincisinin de haziran ayı içerisinde denize indirilmesi bekleniyor.

Bunu Paylaşın