Seanergy Maritime, filosunda yapay zekâ kullanacak

MDN İstanbul

Yunanistan merkezli denizcilik şirketi Seanergy Maritime, büyük dökme yük gemilerinden oluşan filosuna Orca AI’ın durumsal farkındalık platformunu kuracak

Seanergy Maritime’ın filosunda kullanacağı yapay zekâ sistemi, ek bir güvenlik özelliği olarak kullanılacak. Yeni sistem, gemi mürettebatına çevreleri hakkında daha fazla farkındalık sağlayarak onları potansiyel tehlikelere karşı uyaracak ve kaza olasılığını azaltacak.  

Platformun diğer özelliklerinden biri de seyir verimliliğini destekleyerek potansiyel verimlilik kazanımı sağlaması. Buna bağlı olarak hız düşüşleri ve keskin manevralar azaldığında, yakıt yakımında da tasarruf sağlayacak.

Seanergy Maritime Operasyon Direktörü Kaptan Aristeidis Lagos, “Seanergy, filomuzun seyir kabiliyetlerini geliştirmek için Orca AI ile ortaklık yapmaktan memnuniyet duyuyor. Bu son teknoloji çözümü uygulayarak, açık deniz operasyonlarımızda güvenliği ve verimliliği daha da artırmayı, güvenilir ve sürdürülebilir iş uygulamaları sunma taahhüdümüzü desteklemeyi amaçlıyoruz. Orca AI’ın platformunu kurmak, gemi performansını optimize etme ve çevresel etkiyi azaltma hedefimizle uyumludur” dedi.

Orca AI kurucu ortağı ve CEO’su Yarden Gross ise, “Seanergy’yi hızla büyüyen müşteri tabanımıza katmaktan mutluluk duyuyoruz. Seanergy operasyonel mükemmellik konusunda güçlü bir üne sahip ve daha fazla güvenlik, verimlilik ve çevre yönetimi için Orca AI platformundan yararlanmak üzere yakın işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir:

Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi Eylem Planı devrede

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın