SDARI yeni tasarımlarını tanıttı

MDN MEDIA

Şanghay Gemi İnşa Araştırma ve Tasarım Enstitüsü (SDARI), ağır yük ve proje kargoları için uygun iki yeni çok amaçlı gemi (MPV) tasarımının ayrıntılarını açıkladı

Octopus 12.6 ve Octopus 12, Alman Toepfer Transport ve iki yeni tasarım için Prensip Onayı veren DNV ile işbirliği içinde geliştirildi.
Octopus 12.6 tek bir kargo ambarına ve çift 250 tonluk vince sahiptir. Üst yapısı selefinin kıç tarafından baş tarafına taşınarak seyir güvenliği ve manevra kabiliyeti artırılmış ve güverte alanı yaklaşık yüzde 40 daha büyük kargoların sevkiyatını mümkün kılıyor. Yakıt tüketimi yaklaşık yüzde 15 oranında azaltıyor.
2004 F-tipi selefinden geliştirilen Octopus 12 artık yüzde 56 daha az yakıt tüketiyor, genel ve dökme yük için optimize edilmiş daha büyük bir kargo ambarına sahip ve iki adet 80 tonluk güverte vinci ile birlikte sunuluyor. Bu kapasite 120 tona kadar arttırılabilir.
China State Shipbuilding Corpo- ration iştiraki SDARI‘ye göre, iki yeni tasarım en yüksek enerji verimliliği ve emisyon standartlarını karşılayacak.

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın