SCHOTTEL, elkon’un çoğunluk hissesini satın alıyor

MDN İstanbul
Alman sevk sistemi uzmanı SCHOTTEL ve gemi inşa sektöründe elektrik sistemi entegrasyonu konusunda faaliyet gösteren Türk firması elkon, gelecekte gemi inşa sektöründe iş ortağı olarak faaliyet gösterecekler. elkon’un çoğunluk hissesinin, holding şirketi SCHOTTEL Industries GmbH tarafından satın alınmasına ilişkin sözleşme İstanbul’da imzalandı ve Norveç’in Oslo şehrindeki Nor-Shipping Ticaret Fuarı’nda açıklandı.

SCHOTTEL, elkon’un çoğunluk hissesini Özokur ailesinin yatırım şirketi Vera Capital’dan devralacak; azınlık hissesi de şu anda olduğu gibi elkon’un kıdemli mühendisleri ve yönetimine ait olacak. elkon, SCHOTTEL GmbH’ye ek olarak hâlihazırda otomasyon ve şanzıman teknolojisi sektörlerinden şirketler içeren bir holding şirketi olan SCHOTTEL Industries GmbH’nin yasal olarak bağımsız bir grup şirketi olacak.

Devralmanın, rekabet kurumları tarafından gerçekleştirilecek incelemenin ardından, bu baharda yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Devralma ile SCHOTTEL’in, stratejik açıdan daha da güçleneceğini açıklayan SCHOTTEL GmbH Genel Müdürü Stefan Kaul, “Portföyümüzü gemilerdeki elektrik enerjisinin üretilmesi, dağıtılması, depolanması ve yönetilmesi ile ilgili her şeyi içerecek şekilde genişleteceğiz. SCHOTTEL, elektrikli ve çevreci sevk sistemleri için eksiksiz bir sistem tedarikçisi hâline geliyor,” dedi.

elkon Genel Müdürü Ertuğ Yaşar ise “Geçmişte SCHOTTEL ve elkon, çeşitli projelerde birbirlerinden bağımsız olarak zaten sözleşmeler imzaladılar. Bu sözleşmeler, römorkörler ve feribotlardan açık deniz gemilerine kadar neredeyse tüm olası gemi türlerini içeriyordu. Bu nedenle her iki şirket de müşterilerin karar verme sürecinde önemli bir rol oynamaktadır. Uzun vadede birbirlerinden faydalanacaklar ve özellikle Çevreci Sevk Sistemleri yönünde daha da gelişecekler,” şeklinde konuştu.

“Eşit şartlarda ortaklık”
Şimdiki odaklarını yetkinliklerin uzun vadede birleştirilmesi olarak tanımlayan SCHOTTEL Industries GmbH Genel Müdürü Andreas Block da “Gelecekteki gereksinimleri ideal bir şekilde karşılamak için, finansal olarak güçlü bir ortamda şirketlerin gelişmelerine imkân sağlayacağız” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın