ScanOcean ve Vegoil işbirliği yapıyor

MDN MEDIA

Seatank Chartering tarafından işletilen ve yenilenebilir ürünler taşıyan Key Fjord gemisi, ScanOcean ve Vegoil arasındaki ortaklığın başlangıcı olarak İsveç’in Oskarshamn limanındaki Energifabriken’den yenilenebilir RME hammaddesi içeren B30-DMA yakıtı ile dolduruldu

Kolza tohumu metil esteri (RME) bazlı B30-DMA yakıtının ISCC-EU standartlarına göre sertifikalandırıldığı ve sera gazı (GHG) emisyonlarının azaltılmasını desteklediği belirtiliyor. Energifabriken, bunun aynı zamanda gemiler için karbon yoğunluğu göstergesi (CII) ve temiz denizcilik endeksi (CSI) puanlarını da arttırdığını söyledi.

ScanOcean ve Vegoil, İsveç’te üretilen bu RME’yi deniz yakıtlarındaki karışımlar için yenilenebilir bir hammadde olarak kullanmayı hedefliyor.

Hatırlatmak gerekirse, Mayıs 2024’te ScanOcean, Wallenius ve Greencarrier Group’un ortak girişimi olan Lakeway Link ile yüzde 15 yenilenebilir içeriğe sahip yeni denizcilik yakıtı B15-DMA kullanımı konusunda ortaklık kurdu. Anlaşma kapsamında ScanOcean, Lakeway Link’in Södertälje, İsveç ve Gdynia, Polonya’yı birbirine bağlayan yeni roll-on/roll-off (RoRo) hizmeti için yakıt tedarik edecek.

Ağustos 2023’te ScanOcean, Neste Oyi ile birlikte denizcilik sektörü için daha düşük emisyonlu DMA Gasoil’i tanıttı. DMA, geleneksel rafinasyon sürecine yenilenebilir hammadde eklenerek üretilir ve kütle dengesi kullanılarak yakıtın ISO 8217’ye göre kalitesi ve özellikleri korunurken yüksek sera gazı emisyonu azaltma faydaları elde edilebilir.

Kaynak: Offshore Energy/Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın