Savunma ve havacılık sanayii ihracatı yüzde 21,6 arttı

MDN Editör

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Savunma ve havacılık sanayii ihracatındaki güncellemeleri paylaştı. Sosyal medya hesabından duyuru yapan Görgün, sektörün haziran ayında 563 milyon dolar ihraç rakamına ulaştığını paylaşırken ilk 6 aylık süreçteki ihracat rakamının ise geçtiğimiz yıla oranla yüzde 21,6 artarak 2 Milyar 883 milyon dolara ulaştığını belirtti.

İlginizi çekebilir:

Görgün ayrıca ihracat rakamlarıyla ilgili yaptığı yorumlardaysa, “İhracat stratejimizde temel hedefimiz yüksek katma değerli ürünlerin ihracatında kalıcı bir artış sağlamaktır. İhracatınızın artmasında öncü olan tüm şirketlerimizi ve çalışanlarını can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bugün itibarıyla dünyanın 185 ülkesinde Türk savunma ve havacılık ürünlerinin başarıyla kullanıldığını gururla paylaşmak isterim. Türkiye savunmasına güvenen, yerli ve millî sistemlerimizi envanterine ekleyen ülkelere de bu vesileyle ayrıca teşekkür ediyorum. Savunma ve havacılık sanayii, Türkiye’mizin yüz akı olacak işler yapmaya ve yükselen Türkiye’nin güçlenen yıldızı olmaya devam edecek,” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın