Sanmar’dan SCAFI’ye ikinci römorkör teslimi

MDN Editör

Sanmar’ın Hırvat iştiraki Jadranski Pomorski Servis için İtalyan denizcilik grubu SCAFI ile yapılan iki gemilik yeni inşa sözleşmesi kapsamında, ikinci römorkör olarak inşa ettiği ve TITAN adı verilen BOĞAÇAY LXXII, Hırvatistan’da Rijeka Limanı’nda bulunan ve Scafi filosunun bir parçası olan kardeş römorkörü MORETTO’ya katıldı.

Her iki römorkör de Robert Allan Ltd’nin Sanmar için özel olarak tasarladığı RAmparts 2400SX MKII dizaynına göre inşa edildi. Römorkörler, 80 tonluk çekme gücüne, 24,4 m uzunluğa, 12 m genişliğe ve 5,45 m derinliğe sahip.

İlginizi çekebilir:

SANMAR Sahil Güvenlik için yeni inşaya başladı

Sanmar

TITAN, Sanmar’ın popüler ve sürekli gelişen Boğaçay sınıfı römorkörlerinin en modern ve çevre dostu versiyonu olarak öne çıkıyor. RAmparts 2400SX Mark II tasarımı, günümüzde yaygın olarak kullanılan çok yönlü ve çok amaçlı bir römorkör tipi olarak değerlendiriliyor.

Bu römorkörler, römorkaj operasyonlarında ihtiyaç duyulan gücü verimli bir şekilde sağlamak için tasarlanırken iki adet CAT 3516 C ana makineler ile donatılan TITAN, Kongsberg US 255S pervaneleri sayesinde üst düzey performans sağlayabiliyor. Ayrıca, DMT TW-E 250KN vinciyle donatılan TITAN, zorlu deniz şartları sırasında gerçekleştirilmesi gereken römorkaj hizmetlerinde de güvenilir bir çözüm sunuyor.

Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın