Sanmar’dan BOTAŞ’ın römorkörleri için sac kesim töreni

MDN Editör

Sanmar, BOTAŞ ile imzaladığı sözleşme kapsamında inşa edilecek Robert Allan Ltd. tasarımı ElectRA 2500-SX model dört adet römorkör için 11 Ekim’de Sanmar Altınova Tersanesi’nde sac kesim töreni gerçekleştirdi.

Yüksek performans ve çevreci tasarım

Tamamlandıklarında 379, 380, 381 ve 382 inşa numaralarına sahip olacak bu dört römorkör, 70 ton çeki gücüne, 12 knot hıza ulaşacak ve 8 kişilik mürettebat için yaşam alanı sunacak.

Güçlü batarya sistemi ve yedek jeneratörler

5.085 kWh kapasiteli batarya paketine sahip olan ElectRA 2500-SX serisi römorkörler, yangın söndürme ve uzun süreli operasyonlar için yedek dizel jeneratörler ile donatılacak. Gerektiğinde jeneratörlerin yakıt ihtiyacı, 54 m³ kapasiteli tanklar ile karşılanacak.

Törende geniş katılım

Sac kesim törenine, Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Seven, Sanmar yönetimi ve çalışanları, BOTAŞ LNG İşletme Müdürü Erdinç Deli, BOTAŞ şube müdürleri ve BOTAŞ çalışanları katıldı. Yalova Liman Başkanı Deniz Kaya, Türk römorkör operatörü YALPAŞ’ın yönetim kurulu üyeleri, Türk denizcilik sektöründen yöneticiler ve Sanmar’ın iş ortakları da törende hazır bulundu.

Cem Seven: Denizcilikte çevreci yakıtların önemi artıyor

Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Seven törende yaptığı konuşmada, IMO’nun 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonu hedeflerine vurgu yaptı ve bu süreçte elektrikli tahrik sistemlerinin önem kazandığını belirtti.

BOTAŞ’tan çevreci adımlar

BOTAŞ LNG İşletme Müdürü Erdinç Deli ise projenin denizcilik sektöründe çevreye duyarlı teknolojilere geçiş açısından önemli bir adım olduğunu söyledi ve Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’nda belirlenen hedeflere ulaşmada Sanmar ile yapılan iş birliğinin önemine değindi.

BOTAŞ LNG İşletme Müdürü Erdinç Deli ve Deniz İşleri Müdürü Bülent Altun, ilk sac kesimi için düğmeye bastı. Törenin sonunda Cem Seven, Erdinç Deli’ye plaket takdim etti.

ElectRA serisi: Sıfır emisyonlu römorkörler

Sanmar’ın ElectRA serisi römorkörleri, Robert Allan Ltd. ve Corvus Energy ile yapılan iş birliği sonucu geliştiriliyor. Şirketler, alternatif yakıtlar ve yenilikçi teknolojik çözümlerle düşük veya sıfır emisyonlu römorkörlerin üretimine öncülük etmeyi hedefliyor.

Bu haberin, çevirinin veya makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın